Έπαιξε για την ιστορία του και στέλνει την Λαμία στα μπαράζ παραμονής

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο ΟΦΗ ήταν σοβαρός και κυνικός, άφησε πίσω του την κακή παρένθεση του αγώνα με τον Ιωνικό παίρνοντας τη νίκη στην Λαμία με 2-1.

Ο Νίκος Νιόπλιας παρέταξε τον ΟΦΗ με 4-3-3: Ο Σωτηρίου ήταν κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα από τα δεξιά στα αριστερά έπαιξαν οι Μαρινάκης, Πασαλίδης, Βούρος, Γιαννούλης. Μεγιάδο, Νέιρα, Στάικος στα χαφ και στην επίθεση οι Τσιλιανίδης, Μπουζούκης και Λουίζ Φελίπε.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΟΦΗ να έχει τον έλεγχο και την μπάλα στην κατοχή του και να απειλεί πρώτος με το σουτ του Νέιρα να μπλοκάρει δύσκολα ο Σαράνοφ ενώ την ίδια ώρα οι γηπεδούχοι δεν απειλούσαν την εστία του Σωτηρίου που πέρασε ένα ξεκούραστο πρώτο ημίχρονο. Ο ΟΦΗ έψαχνε την ευκαιρία να γίνει απειλητικός και είχε ακόμα μια ευκαιρία με ωραίο σουτ του Τσιλιανίδη που έφυγε μόλις άουτ. Τελικά με την τρίτη ήρθε και το γκολ όταν ο Νέιρα με ένα μαγικό άγγιγμα ακούμπησε ίσα – ίσα την μπάλα για να φτάσει στον Στάικο που με ωραίο διαγώνιο σουτ άνοιξε το σκορ για τον ΟΦΗ.

Το γκολ του Στάικου έδωσε στον ΟΦΗ τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού με τους γηπεδούχους να είναι ιδιαίτερα νευρικοί μιας και έπαιζαν μόνο για τη νίκη αφού δεν τους έφτανε ούτε η ισοπαλία.

Οι γηπεδούχοι ήταν παντελώς ακίνδυνοι και τελικά κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 51′ με την ευθύνη της άμυνας του ΟΦΗ όταν μετά από κόρνερ που εκτελέστηκε δεν κατάφεραν να απομακρύνουν την μπάλα, εκείνη έφτασε στον Λούκας που με γυριστό σουτ έκανε το 1-1.

Παρότι οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν ο ΟΦΗ δεν έχασε την συγκέντρωση του, δεν επέτρεψε στους παίκτες του Φέστα να απειλήσουν και να δημιουργήσουν ευκαιρίες ενώ ο Νιόπλιας ανακάτεψε την τράπουλα περνώντας στο ματς αρχικά τον Ουές αντί του Γιαννούλη και στην συνέχεια φρέσκαρε την μεσοεπιθετική γραμμή του με την είσοδο των Λάμπρου, Τοράλ. Τελικώς στο 79′ ήρθε ξανά το γκολ για τον ΟΦΗ όταν ο Μπουζούκης εκτέλεσε το φάουλ, ο Αντέτζο άπλωσε το χέρι του με τον Μανούχο να είναι στην φάση και να υποδεικνύει το πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Λουίζ Φελίπε πετυχαίνοντας το πέμπτο γκολ σε 8 παιχνίδια με τα “ασπρόμαυρα”.

Με την επίτευξη του δεύτερου γκολ ο Νιόπλιας πέρασε στο παιχνίδι τον Διαμαντή αντί του Μπουζούκη αλλάζοντας την διάταξη του ΟΦΗ σε 5-4-1 ώστε να δέσει την αμυντική διάταξη της ομάδας. Ο ΟΦΗ κράτησε άνετα το προβάδισμα με την Λαμία να απειλεί στο 92′ όταν ο Σωτηρίου με εξαιρετική επέμβαση κράτησε τη νίκη στο σουτ που επιχείρησε ο Αραμπούλι.

Μπείτε στο LIVE CENTER του Gentikoule

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook