Ανώτερη η Πορτογαλία – Στα μπαράζ η πρόκριση για την Εθνική Ελπίδων

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Οι Ίβηρες είχαν εξαιρετικό πρόσωπο και καθάρισαν από το ημίχρονο, επικρατώντας 4-0 της Ελλάδας στο «Θ. Κολοκοτρώνης», όντας πλέον αγκαλιά με την πρωτιά του ομίλου και με την απευθείας πρόκριση στο Euro U21.

Από την άλλη μεριά η Εθνική του Γιώργου Σίμου πλήρωσε την συνολικά κακή ανασταλτική της λειτουργία και όπως φαίνεται θα τερματίσει δεύτερη, διεκδικώντας την πρόκρισή της στα μπαράζ.

Υπενθυμίζεται πως ο 1ος του κάθε ομίλου και ο καλύτερος δεύτερος προκρίνονται στην τελική φάση. Οι υπόλοιποι 8 δεύτεροι θα διαμορφώσουν 4 ζευγάρια, με τους νικητές να συμπληρώνουν τους 16 της τελικής φάσης μαζί µε τις διοργανώτριες, Ρουμανία και Γεωργία.

Εφιαλτικό πρώτο μέρος για την Ελλάδα, η οποία βρέθηκε πίσω στο σκορ με 3-0 από την Πορτογαλία. Ο Καρβάλιο στο 12′ άνοιξε το σκορ, ενώ στο 32’ ο Βιέιρα έγραψε το 2-0 με πέναλτι. Ο Χριστόπουλος ανέτρεψε τον Φάμπιο Σίλβα, πέναλτι το οποίο ήταν αυστηρό στο να δοθεί αφού δεν είναι ξεκάθαρο αν υπάρχει παράβαση του Έλληνα στόπερ. Ο Σίλβα στο 45’ έβαλε και αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, πετυχαίνοντας ένα όμορφο γκολ για το 3-0.

Καλύτεροι συνολικά οι Πορτογάλοι στο πρώτο μέρος, με την Ελλάδα να έχει μια πολύ μεγάλη φάση να μειώσει με τον Ιωαννίδη στο 38ο λεπτό αλλά ο Μπιάι έκανε μεγάλη επέμβαση κρατώντας το μηδέν για τους φιλοξενούμενους.

Οι Πορτογάλοι μπήκαν εξίσου δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο, με την Ελλάδα να παίζει κυρίως στις αντεπιθέσεις. Ο Φάμπιο Καρβάλιο ήταν εκείνος από τους φιλοξενούμενους που δημιουργούσε περισσότερο προβλήματα στην άμυνα της Εθνικής, όπως επίσης και ο Φάμπιο Σίλβα.

Στο 82’ η Πορτογαλία έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με τον Ενρίκε Αραούχο, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 4-0. Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι, με την Ελλάδα να φεύγει ηττημένη απέναντι στην εξαιρετική ομάδα του Ρουί Ζορζ.

Ελλάδα-Πορτογαλία: 0-4

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook