Τελευταίο “παράσημο” για την Superleague: Τρίτο πιο γερασμένο πρωτάθλημα του πλανήτη!

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Έρευνα του CIES μαρτυρά ότι η ελληνική Super League είναι το πρωτάθλημα στο οποίο οι ομάδες εμπιστεύονται λιγότερο από οπουδήποτε αλλού τους παίκτες κάτω των 21 ετών!

Φαίνεται πως είτε οι ελληνικές ομάδες δεν έχουν πιάσει την τάση της εποχής είτε δεν υπάρχει ταλέντο ούτε για δείγμα στην χώρα μας.

Η τελευταία μελέτη του CIES (διεθνές παρατηρητήριο ποδοσφαίρου) αναλύει τα λεπτά συμμετοχής των παικτών κάτω των 21 ετών σε όλα τα τα πρωταθλήματα της γης.

Η ελληνική Super League έχει ακόμα μία θλιβερή τιμητική, αφού οι αριθμοί μαρτυρούν ότι οι νεαροί παίκτες αποτελούν «διακοσμητικά» στοιχεία για της ομάδες.

Οι παίκτες κάτω των 21 ετών (αυτοί με την μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία δηλαδή) έχουν αγωνιστεί φέτος μόλις στο 3,2% των διαθέσιμων λεπτών συμμετοχής στα 346 φετινή παιχνίδια της Super League που αναλύθηκαν.

Από όλα τα πρωταθλήματα της Ευρώπης, μόνο στην Τουρκία θα βρει κανείς χαμηλότερο ποσοστό (2,3%), ενώ στην κορυφή σε ότι αφορά ολόκληρο τον πλανήτη βρίσκεται η πρώτη κατηγορία της Βενεζουέλας (18,8%), ενώ στην Ευρώπη ηγούνται της λίστας τα πρωταθλήματα της Δανίας (16,5%) και της Αυστρίας (13,3%).

Σε ότι αφορά τον μέσο όρο ηλικίας των παικτών που έχουν αγωνιστεί φέτος στην Super League, η έρευνα δείχνει ότι έχουμε ένα πρωτάθλημα… τρίτης ηλικίας, γεμάτο παίκτες στα τελειώματα της καριέρας τους.

Ο μέσος όρος ηλικίας αγγίζει τα 28,3 χρόνια, που είναι ο τρίτος γηραιότερος στην Ευρώπη πίσω από Τουρκία (28,6) και Κύπρο (28,4) και στην ίδια κλίμακα με τα πρωταθλήματα του Κατάρ, της Σαουδικής Αραβίας, της Ταϊλάνδης και του Ιράν!

Στοιχεία που μαρτυρούν εύγλωττα για ποιο λόγο το ελληνικό πρωτάθλημα, είναι μία λίγκα τελευταίας ταχύτητας στην Ευρώπη, μία λίγκα που αποτελεί τελευταία επιλογή για όλα τα νέα παιδιά που θέλουν να εξελίξουν το ταλέντο τους.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook