Μεγάλη συνέντευξη του Φελίπε στην O Jogo: “Στον ΟΦΗ έκανα την επανεκκίνηση της καριέρας μου”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο επιθετικός του ΟΦΗ παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη σε μια από τις κορυφαίες εφημερίδες της Πορτογαλίας και της Ευρώπης όπου μιλάει για το παρόν και το μέλλον του. “Οι άνθρωποι του ΟΦΗ με εμπιστεύτηκαν αμέσως, θα δούμε τι θα γίνει με το μέλλον μου” αναφέρει μεταξύ των άλλων.

Μπορεί ο Λουίζ Φελίπε να έχει φύγει από την Πορτογαλία από τον περασμένο Γενάρη ωστόσο παραμένει στην επικαιρότητα του αθλητικού τύπου αφού τα 17 γκολ σε 30 συμμετοχές με την φανέλα της Σπόρτινγκ και ένα νικητήριο πέναλτι που οδήγησε τον σύλλογο στην κατάκτηση του Κυπέλλου έχουν ως αποτέλεσμα να αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι του club. Όσον αφορά το μέλλον του στον ΟΦΗ ο 29χρονος επιθετικός τονίζει πως “το σημαντικότερο είναι ότι παίζω ξανά, νιώθω ωραία και θα δούμε τι θα γίνει με το μέλλον μου”.

Με την φανέλα του ΟΦΗ έχει πετύχει 4 γκολ σε 7 παιχνίδια και έχει αφήσει το αποτύπωμα του στον σύλλογο στους δύο μήνες που βρίσκεται στην Κρήτη. Ο Λουίζ Φελίπε μιλάει με τα καλύτερα λόγια για την εμπιστοσύνη που του έχει δείξει ο ΟΦΗ με αποτέλεσμα να νιώθει σημαντικό κομμάτι του συλλόγου ενώ αναφέρεται στην επιθυμία του να φορέσει ξανά την φανέλα της Σπόρτινγκ. Πάντως από την παρακάτω συνέντευξη γίνεται ολοφάνερα κατανοητό πως έχει ραγίσει το γυαλί με τον νυν τεχνικό της Σπόρτινγκ Ρούμπεν Αμορίμ καθώς σύμφωνα με όσα αποκαλύπτονται από την συνέντευξη του Βραζιλιάνου επιθετικού του ΟΦΗ εκείνος ήταν που ζήτησε να αποχωρήσει από το ρόστερ της ομάδας.

Aναλυτικά όσα αναφέρει ο Λουίζ Φελίπε στην O Jogo

Διωγμένος από τον Αμορίμ, ο Λουίζ Φελίπε προσπαθεί να ξεκινήσει ξανά την καριέρα του στην Ελλάδα. Έφτασε στην Σπόρτινγκ στα μέσα της περιόδου 2018 – 2019 και υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το 2024. Ο Λουίζ Φελίπε ήταν γεμάτος όνειρα με το λιοντάρι στο στήθος του και ήδη ήταν πετυχημένος. Όμως ένας σοβαρός τραυματιμός στο γόνατο του τον έστειλε στο χειρουργείο επιστρέφοντας στην δράση έναν χρόνο αργότερα. Όμως ήδη το συμβόλαιο του ήταν υψηλό, ακολούθησε η δεύτερη ομάδα και αργότερα η Σάντα Κλάρα όπου δεν ανέπνεε καθαρό αέρα. Τώρα στην Ελλάδα προσπαθεί να αρπάξει τις ευκαιρίες προκειμένου να επιστρέψει στην Σπόρτινγκ με την οποία έχει συμβόλαιο για δύο χρόνια ακόμα.

Μετά τις δυσκολίες που συνάντησες στην Σάντα Κλάρα, η ζωή στην Ελλάδα πάει καλά;
– Ναι. Συμμετείχα σε έξι παιχνίδια και πέτυχα τρία γκολ. Αν δούμε τον χρόνο συμμετοχής μου συνολικά, τα νούμερα είναι ακόμα καλύτερα. Αυτό ακριβώς χρειαζόμουν: Να παίξω περισσότερο και να ανακτήσω την αυτοπεποίθηση μου.

Είναι ο ΟΦΗ η ομάδα που έκανες επανεκκίνηση της καριέρας σου;
– Ήρθε η ώρα να κάνω την επανεκκίνηση στην καριέρα μου. Από τότε που επέστρεψα από τον τραυματισμό μου, χρειαζόμουν να είμαι σε ένα σύλλογο όπου θα έπαιζε συνεχόμενα παιχνίδια γιατί δεν είναι εύκολο για έναν αθλητή μετά από έναν χρόνο αποχής να παίζει συνέχεια. Στον ΟΦΗ το κατάλαβα, οι άνθρωποι του club με εμπιστεύτηκαν και έτσι παίρνω λεπτά συμμετοχής.

Η επιστροφή σου στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας είναι στα πλάνα σου;
– Δεν το γνωρίζω, πρέπει να με θέλει και η Σπόρτινγκ για να επιστρέψω και να είμαι εκεί. Θα κάνω την δουλειά μου όσο καλύτερα μπορώ όπως κάνω πάντα. Έχω συμβόλαιο με την Σπόρτινγκ για δύο χρόνια ακόμα και αν πιστεύουν πως είμαι χρήσιμος, θα επιστρέψω χωρίς πρόβλημα και με όλη την χαρά για να την βοηθήσω. Αλλά δεν είμαι εγώ που θα αποφασίσω αν θα επιστρέψω στην Σπόρτινγκ.

Πριν φύγεις, είχες κάποια συζήτηση με τον Ρούμπεν Αμορίμ;
– Όχι, δεν είχαμε σχεδόν καμία επαφή. Ήρθε όταν τραυματίστηκα και όταν επέστρεψα στο γήπεδο έκανα μερικές προπονήσεις μαζί του. Δεν συζητήσαμε ποτέ οι δυο μας για την κατάσταση μου. Νομίζω πως είχε επικεντρωθεί σε άλλα πράγματα. Η Σπόρτινγκ κάνει καλή δουλειά και στην ομάδα βρίσκονται οι παίκτες που θέλει ο προπονητής. Όταν τελειώσει η χρονιά αν πρέπει να συζητήσουμε για κάτι θα το κάνουμε.

Ναι αλλά εκείνος ήταν που σου είπε να φύγεις από την ομάδα, σωστά;
– Νομίζω πως πλέον το έχουμε ξεπεράσει αυτό εντελώς φυσιολογικά. Τέλος πάντων, καταλαβαίνω την απόφαση επειδή ήμουν τραυματίας για έναν χρόνο και η Σπόρτινγκ είχε την πίεση να πάρει το πρωτάθλημα και χρειαζόταν έναν παίκτη που να βάζει γκολ. Καταλαβαίνω πως χρειάζονταν κάποιον παίκτη που να είναι πιο έτοιμος από εμένα. Δεν κρατάω κακία στον Αμορίμ. Το σημαντικότερο είναι ότι παίζω ξανά, νιώθω ωραία και θα δούμε τι θα γίνει με το μέλλον μου.

Εκτός από τον Αμορίμ σε ανάγκασε κάποιος άλλος να φύγεις από το Αλβαλάδε;
– Δεν αναζητώ την ευθύνη σε κανέναν. Ακόμα και αν υπήρχαν άτομα την εΔεν αναθέτω την ευθύνη σε κανέναν. Ακόμη και τότε που υπήρχαν άτομα που ήθελαν να φύγω, προτιμώ να μεταφέρω την ευθύνη στον εαυτό μου παρά σε άλλους. Δεν είναι καλό και σωστό να πω ότι έφταιγε ο ένας ή ο άλλος. Μάλλον λόγω του τραυματισμού μου δεν μπορούσε να υπάρχει έλεγχος της τότε κατάστασης. Πρέπει να συνεχίσω να κάνω την δουλειά μου και να περιμένω.

Πιστεύεις πως υπάρχει θέση στην Σπόρτινγκ για σένα;
– Ναι, το πιστεύω. Νομίζω πως θα μπορούσα να έχω θέση σε αυτήν τυην ομάδα. Αγωνίστηκα βασικός σε 30 παιχνίδια και πέτυχα 17 γκολ. Είναι νούμερα που αξίζουν σεβασμό. Αν είμαι καλά όπως νιώθω τώρα στο πικ των δυνατοτήτων μου τότε ναι έχω μια θέση. Αν η Σπόρτινγκ με θέλει πίσω τότε θα είμαι εκεί.

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook