ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΧΟΡΧΕ ΛΟΠΕΖ: Πήρε μαζί του 22 Ουκρανούς παίκτες για να βρουν ομάδα στην Ευρώπη!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ ήταν, μέχρι την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, διευθυντής της ακαδημίας του συλλόγου FC Kryvbas και όταν ξεκίνησε ο πόλεμος πήρε μαζί του 22 ποδοσφαιριστές της ομάδας από τα τμήματα υποδομής ώστε να βρουν επαγγελματική στέγη στην Ευρώπη.

Ο Χόρχε Λόπεζ αγωνίστηκε στον ΟΦΗ την σεζόν 2011 – 2012 και πρόκειται αναμφίβολα για ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα που έχουν φορέσει την φανέλα του με προϋπηρεσία στην Πριμέρα Ντιβιζιόν αγωνιζόμενος με την Ρεάλ Σαραγόσα. Πλέον τα τελευταία χρόνια εργαζόταν στην Ουκρανία όπου ήταν διευθυντής των τμημάτων υποδομής της FC Kryvbas. Ωστόσο όταν ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο ίδιος αναγκάστηκε να φύγει ενώ όπως αναφέρουν και τα Ισπανικά ΜΜΕ βρέθηκε για αρκετές ημέρες εγκλωβισμένος στα σύνορα της χώρας δίχως να μπορεί να φύγει.

Αφού ο πρώην άσος του ΟΦΗ κατάφερε να φύγει από την Ουκρανία, προχώρησε σε μια απίστευτη και μοναδική κίνηση που δείχνει τον χαρακτήρα του αλλά και τον απίστευτο ανθρωπισμό που επέδειξε μπροστά σε μια τεράστια ανθρωπιστική κρίση που προσπαθεί να αντιμετωπίσει και ο αθλητισμός.

Αποχωρώντας από την Ουκρανία, πήρε μαζί του 22 Ουκρανούς ποδοσφαιριστές από την ακαδημία της FC Kryvbas προκειμένου να μπορέσουν να περάσουν με ασφάλεια τα σύνορα της χώρας τους και το όνειρο μιας επαγγελματικής καριέρας στο ποδόσφαιρο να μην θαφτεί κάτω από τα συντρίμμια του πολέμου που ταλαιπωρεί την χώρα τους. Μάλιστα ήδη δύο από τους 22 ποδοσφαιριστές που έφυγαν από την Ουκρανία μαζί με τον Χόρχε Λόπεζ ενσωματώθηκαν στα τμήματα υποδομής της Κάντιθ – ομάδα με την οποία έχει σχέσεις ο Χόρχε Λόπεζ καθώς ολοκλήρωσε εκεί την σπουδαία επαγγελματική του καριέρας.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook