Επιχείρηση Λουίζ Φελίπε: Τα δεδομένα και η επιθυμία του ΟΦΗ να τον κρατήσει στην Κρήτη

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Η υπόθεση παραμονής του Βραζιλιάνου έχει δρομολογηθεί από την δεδομένη επιθυμία του ΟΦΗ να τον διατηρήσει στο Ηράκλειο αλλά και του ίδιου του Λουίζ Φελίπε που νιώθει πως στην Κρήτη αναγεννήθηκε.

Δεδομένο πρώτο. Το στάτους κβο του 29χρονου Βραζιλιάνου στην σχέση του με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας είναι ότι δεν υπολογίζεται από τα “Λιοντάρια”. Μιλάμε για έναν από τους τρεις μεγαλύτερους συλλόγους της Πορτογαλίας με μια τεράστια δεξαμενή ποδοσφαιριστών και ο Λουίζ Φελίπε είναι ένας εξ’ αυτών. Κατά συνέπεια θέμα επιστροφής του στην Σπόρτινγκ δεν τίθεται.

Δεδομένο δεύτερο. Το κασέ του, όταν μιλάμε για αγορά ποδοσφαιριστή, είναι απλησίαστο όχι μόνο για τον ΟΦΗ αλλά σχεδόν για όλες τις ελληνικές ομάδες με εξαίρεση εκείνες που το μπάτζετ τους ξεπερνούν εκείνο των 20 και 25 εκ. ευρώ. Μιλάμε επίσης για έναν ποδοσφαιριστή που το κασέ του, ακόμα και μετά από 18 μήνες που ταλαιπωρήθηκε λόγω του τραυματισμού του, είναι τεράστιο. Άρα μιλάμε για μια επέκταση του δανεισμού του για τον επόμενο χρόνο και την σεζόν 2022 – 2023.

Δεδομένο τρίτο. Ο Βραζιλιάνος φορ, πριν τον δανεισμό του στην Σάντα Κλάρα, προερχόταν από 13 μήνες με ελάχιστες συμμετοχές απόρροια του σοβαρού τραυματισμού του στο γόνατο. Βρέθηκε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα από το ζενίθ στο ναδίρ. Όμως παρότι βρέθηκε στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας σε άκρως παραγωγική ηλικία δεν απέκτησε ποτέ ένα ύφος μπλαζέ, εξ’ ου και βρέθηκε να παίζει στην ταπεινή Ουγκάντα. Ο Φελίπε στο Ηράκλειο περνάει καλά, βλέπει ότι παίρνοντας χρόνο συμμετοχής στον ΟΦΗ επιστρέφει στο επίπεδο που ο ίδιος θέλει, νιώθει ωραία στην Κρήτη αλλά και από τον τρόπο με τον οποίο τον προσέγγισε ο σύλλογος, οι συζητήσεις που είχε με τον Γιώργο Σαμαρά αλλά και πως επιβεβαιώθηκαν όλα όσα είπε του μετέφερε για το club ο συνεργάτης του Νίκου Νιόπλια Πέδρο Καραβέλα που τον γνώριζε από την κοινή θητεία τους στην χώρα της Αφρικής.

Όπως είχαμε γράψει και παλιότερα, στο πλάνο διαμόρφωσης του ρόστερ του ΟΦΗ της επόμενης περιόδου βρίσκεται και ο Λουίζ Φελίπε. Στην ομάδα μάλιστα, σκοπίμως δεν είχε μπει οψιόν επέκτασης υποχρεωτικού δανεισμού αφού και στον ΟΦΗ παρότι πίστευαν στην αξία του διατηρούσαν τις επιφυλάξεις τους λόγω της μεγάλης αποχής που υπήρχε. Το ζητούμενο, σε αυτήν την χρονική στιγμή που βρισκόμαστε, και το πιο σημαντικό είναι πως τόσο ο ΟΦΗ, όσο και ο Λουίζ Φελίπε θέλουν να συνεχίσουν μαζί – έχει χτιστεί μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο πλευρών και αυτό αποτελεί μια βάση για να είναι ο Βραζιλιάνος ο “Νο 9” της ομάδας.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook