Φραντζέσκος στον Αthletic: “Ο ΟΦΗ ήταν η αναγέννηση μου, η ομάδα θα κάνει συνεχώς βήματα προόδου”

Eπιμέλεια:Πάνος Κατσαρός

Ο Κώστας Φραντζέσκος μίλησε στον Athletic Radio 104,2, μίλησε με συγκίνηση για τα χρόνια που πέρασε στον ΟΦΗ, για την περίφημη μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ και για το μέλλον του club. 

Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Φραντζέσκος στον Athletic Radio 104,2

Για τον φετινό ΟΦΗ: «Όταν υπάρχει αφαίρεση βαθμών από μία ομάδα και μία έφεση, δεν ξέρεις ποτέ τι μπορεί να γίνει. Εμένα μου αρέσει ο ΟΦΗ, το ποδόσφαιρο που παίζει, η ιδεολογία που υπάρχει. Ο Νίκος είναι ένας πολύ καταξιωμένος προπονητής, πάρα πολύ καλός άνθρωπος πάνω απ’ όλα και έχει κερδίσει τα πάντα εκεί. Υπάρχουν και άνθρωποι που υπάρχουν εκεί και είναι σταθεροί στην πορεία της ομάδας, και πιστεύω ότι ο ΟΦΗ θα κάνει τα πατήματά του και θα κάνει σιγά – σιγά βήματα προόδου».

Για τα τελευταία χρόνια του ΟΦΗ και τους παίκτες που έχουν περάσει: «Ο ΟΦΗ ανέκαθεν είχε πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, παίκτες που έπαιζαν στην Εθνική ομάδα. Την δεκαετία του 90’, ο ΟΦΗ είχε 6-7 παίκτες στην Εθνική ομάδα και ο κόσμος έχει μάθει έτσι τον ΟΦΗ. Σίγουρα υπάρχουν δυσκολίες, έχουν περάσει αρκετά χρόνια, με υποβιβασμό του ΟΦΗ και η ομάδα αναστήθηκε. Θέλει υπομονή και με μπροστάρη τον πρόεδρο, θα κάνει ό, τι πρέπει για να γίνει όπως παλιά».

Τι του έκανε εντύπωση από τον φετινό ΟΦΗ: «Βλέπω ότι ο ΟΦΗ, είτε παίζει με τα Γιάννενα, είτε με τον Ολυμπιακό, είναι ακριβώς το ίδιο. Η φιλοσοφία, το στιλ παιχνιδιού. Δεν φοβάται κάτι, θα παίξει όπως πρέπει να παίξει. Επειδή ξέρω το Νίκο τι δουλειά κάνει, τον είχα δει και στον Παναθηναϊκό. Πιστεύω ότι ο ΟΦΗ μπορεί να πάει πολύ ψηλά».

Για το εάν ο ΟΦΗ μπορεί να διεκδικήσει την Ευρώπη μέσα στα επόμενα χρόνια: «Πιστεύω ότι ο ΟΦΗ μπορεί να διεκδικήσει μέσα στα επόμενα χρόνια ένα τρόπαιο, δηλαδή το Κύπελλο, αλλά και την έξοδο στην Ευρώπη. Αυτό για να γίνει, πρέπει να γίνουν κάποιες προσθήκες παικτών που να μπορούν να στηρίξουν την ομάδα όταν κάτι πάει στραβά».

Για το εάν η περίοδός του ως παίκτη στον ΟΦΗ ήταν η καλύτερή του: «Πιστεύω ότι ήταν η αναγέννησή μου. Από την στιγμή που έφυγα από τον Παναθηναϊκό, έπρεπε να αποδείξω ξανά ότι υπάρχω. Ο ΟΦΗ μου το πρόσφερε αυτό και δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Ο ΟΦΗ είναι μέσα στην καρδιά μου».

Αναφορικά με την σχέση του με τον κόσμο του ΟΦΗ: «Η αγάπη του κόσμου είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να πάρει ένας ποδοσφαιριστής. Δεν το ξεχνάς. Είχα φύγει για οικονομικούς λόγους. Ο ΟΦΗ έπαιρνε 100.000.000 cash και θα μπορούσε να πάρει άλλους 6-7 παίκτες με τα ποσά που υπήρχαν. Τότε με άφησε και ο ΟΦΗ να πάω, γιατί ήταν και κέρδος για την ομάδα, το καλοκαίρι έμενα ελεύθερος. Είναι κατανοητό, δεν υπάρχει πίκρα, ίσα ίσα υπάρχει και χαρά».

Για το πρωτάθλημα της Super League 2: «Αυτό το πρωτάθλημα θα μπορούσε να είναι πολύ πιο όμορφο. Κάποιοι άνθρωποι αποφάσισαν να είναι όλες αυτές οι ομάδες στην Super League 2. Ήξεραν όμως την λειτουργία του πρωταθλήματος; Εκεί είναι το ερώτημα. Η βιωσιμότητα του πρωταθλήματος. Πως όλες αυτές οι ομάδες θα αντέξουν τόσα παιχνίδια, τόσα ταξίδια; Πως θα πληρωθούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που δουλεύουν; Και μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε και στην εποχή του κορωνοϊού».

Για τον τρόπο που διεξάγεται το πρωτάθλημα, με πολλά ταξίδια σε μικρό χρονικό διάστημα: «Είναι θέμα υγείας. Είναι για μεγάλη συζήτηση. Είναι εγκληματικό αυτό που έχει γίνει. Δεν μπορεί μία ομάδα να παίζει κάθε 48 ώρες, δεν μπορεί μέσα σε δύο εβδομάδες να παίζεις έξι παιχνίδια. Δεν έχει γίνει πουθενά στον κόσμο. Ποιος μπόρεσε να κάνει αυτό το πράγμα; Το θέμα είναι ποιος κοίταξε την υγεία αυτών που θα κληθούν να παίξουν».

Στο τι τον οδήγησε στο να αναλάβει τον Καραϊσκάκη: «Όπως ανέλαβα και την ΑΕΛ και προσπαθήσαμε να είμαστε εκεί, με τους στόχους που έχει η ΑΕΛ, καθώς είναι πρόκληση να πας για πρωταθλητισμό, έτσι ήταν και η απόφαση να πάμε στον Καραϊσκάκη, κι εμένα και του Ηλία. Είναι μία πρόκληση, τα πράματα είναι πάρα πολύ δύσκολα για την ομάδα και ελπίζουμε να την σώσουμε. Αυτές είναι προκλήσεις στη ζωή, είτε είναι ψηλά, είτε χαμηλά. Αν δεν φοβάσαι τις προκλήσεις και πιστεύεις στον εαυτό σου, κάποια στιγμή θα σου βγουν».

Αναφορικά με την «μάχη» της ανόδου: «Ο Βόρειος όμιλος έχει πολύ πιο ιστορικές ομάδες, και πολύ πιο ανταγωνιστικές. Αυτή είναι η αλήθεια. Βλέπω πολύ δύσκολο να υπάρξει κάποια ανατροπή της τελευταίας στιγμής στο Νότιο όμιλο. Τα Χανιά έχασαν πολύτιμο έδαφος στην αρχή του πρωταθλήματος με τις συνεχόμενες ισοπαλίες. Δεν νομίζω να γίνει κάποια μεγάλη αλλαγή, θα μείνει το ενδιαφέρον, αλλά πιστεύω ότι ο Λεβαδειακός θα παραμείνει πρώτος.

Στο Βόρειο όμιλο, τον πρώτο λόγο τον έχει η Βέροια. Είναι πέντε βαθμούς μπροστά, μειώνονται τα παιχνίδια. Είναι δύσκολη η κατάσταση εκεί. Η ΑΕΛ πρέπει να βρει μεγάλα ψυχικά αποθέματα να κάνει την ανατροπή. Αλλά επειδή είναι ΑΕΛ, δεν μπορείς να την ξεγράψεις. Είναι τρομερό όμως να βγαίνεις πρώτος στον όμιλό σου και να μην μπορείς να ανέβεις. Φαντάσου να βγεις πρώτος και στο ένα παιχνίδι που θα παίξεις, να γίνει κάτι, ένα πέναλτι, μία κόκκινη, οτιδήποτε και να μείνεις εκτός. Μόνο στην Ελλάδα τα καταφέρνουμε αυτά».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook