Σαμαράς: “Υπέγραψα στην Χερένφεϊν μετά από 10 μέρες” – Η μεγάλη συνέντευξη του Sam στο EFLVoetbal

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Όπως είχε γράψει και το Gentikoule πριν από λίγες ημέρες το δημοφιλές Ολλανδικό περιοδικό EFLVoetbal ήρθε στην Κρήτη για λογαριασμό του ΟΦΗ όπου μεταξύ των άλλων μίλησε με Γιώργο Σαμαρά.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ δεν παύει να αποτελεί ένα αγαπημένο πρόσωπο των Ολλανδών, άλλωστε εκεί έκανε τα πρώτα, επαγγελματικά του ποδοσφαιρικά βήματα, μετά την παρουσία του στον ΟΦΗ. Σε ηλικία 16 χρονών ο Γιώργος Σαμαράς υπέγραψε στην Χέρενφέϊν το πρώτο επαγγελματικό του συμβόλαιο και μέσω της συνέντευξη του στο ολλανδικό περιοδικό εξιστορεί την παρουσία του στον σύλλογο ότι ακολούθησε στην πορεία.

“Υπέγραψα στην Χέρενφέιν μετά από 10 ημέρες προπονήσεων. Μην ξεχνάτε πως ήταν οι εποχές, τότε ήταν δύσκολο για ένα νεαρό ποδοσφαιριστή από την Δυτική Ευρώπη να έρθει στην Ολλανδία και να ξεκινήσει την καριέρα του. Τώρα είναι πολύ πιο εύκολο. Είτε είσαι από τη Νιγηρία, την Βουλγαρία, το Ισραήλ και την Ουγκάντα, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Οι σκάουτερ ταξιδεύουν σε ολόκληρο τον κόσμο και οι μάνατζερ γεμίζουν το διαδίκτυο με φωτογραφίες και video. Τότε έπρεπε να εκπροσωπείς μόνος σου, τον εαυτό του. Τότε η Χέρενφέιν ήταν ένα πολύ γνωστό club που έδινε ευκαιρίες σε νέους ποδοσφαιριστές από το εξωτερικό. Η αρχή ήταν πετυχημένη. Μετά την πρώτη προπόνηση πήγα κατευθείαν στον πρόεδρο Riemer van der Velde. Με περίμενε με έναν μεγάλο φάκελο και με ρώτησε αν είχα μαζί μου το διαβατήριο μου. Τότε έβγαλε το συμβόλαιο μου και υπέγραψα. Ήμουν έκπληκτος. Κάλεσα αμέσως στο σπίτι μου, ο πατέρας μου νόμιζε πως του έκανα πλάκα. Πέταξε για την Ολλανδία πέντε ημέρες μετά και προς έκπληξη μου η αρχή ήταν δύσκολη για μένα. Έπρεπε να συνηθίσω τον τρόπο ζωής, τον καιρό, το φαγητό. Είμαι ευγνώμων ως ποδοσφαιριστής που στα πρώτα μου βήματα συνάντησα τον Leen van der Lee που με βοήθησε αρκετά. Σύντομα κατάλαβα πως η Χέρενφέιν ήταν ένα οικογενειακό club. Οι νέοι παίκτες έρχονταν σε μια οικογένεια” είπε αρχικά ο Γιώργος Σαμαράς για το πως υπέγραψε στην ολλανδική ομάδα.

Στην συνέχεια ο Γιώργος Σαμαράς αναφέρθηκε στην παρουσία του στον ολλανδικό σύλλογο: “Στην αρχή έμενα σε ξενοδοχείο, μετά μετακομίσαμε σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων όπου έμεναν και άλλοι ποδοσφαιριστές. Τις δύο πρώτες χρονιές η μητέρα μου ερχόταν συχνά για να μείνει μαζί μου. Ο πατέρας μου δεν μπορούσε να έρθει επειδή ήταν προπονητής στον ΟΦΗ. Όταν ολοκληρώθηκε το συμβόλαιο του το 2002 ήρθε και έμεινε μόνιμα στην Ολλανδία. Μετακομίσαμε στο Lemmer. Έχουμε ακόμα το σπίτι, ο πατέρας μου έρχεται και μένει δύο τρεις φορές τον χρόνο και το χρησιμοποιεί σαν βάση ώστε να κάνει σκάουτινγκ σε Ολλανδία, Βέλγιο, Γαλλία και Γερμανία ενώ εγώ δεν έχω έρθει ακόμα τα τελευταία πέντε χρόνια”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook