Απίστευτο: Η ΕΠΟ δεν αθώωσε τον ΠΑΣ αλλά επέστρεψε τους βαθμούς λόγω παραγραφής!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο ΠΑΣ άξιζε μέχρι και τον τελευταίο βαθμό μέσα στο γήπεδο. Τελεία. Όμως από εκεί και πέρα το σκεπτικό της απόφασης στέλνει  ένα μήνυμα πως ο καθένας μπορεί να κάνει ότι γουστάρει στα κρυφά και αν βρεθεί κανείς να κάνει καταγγελία, βρέθηκε διαφορετικά όλα θα μένουν στο σκοτάδι.

Το ποδόσφαιρο τιμωρείται από τα ίδια του τα όργανα και σαφώς η προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του Μεταξά μέσα στα γήπεδα είναι αξιοπρόσεκτη και αξίζουν κάθε βαθμό από τους 40 που κέρδισαν εντός των αγωνιστικών χώρων. Όμως από τα επιτεύγματα μιας ομάδας μέσα στα γήπεδα μέχρι την λήψη των δικαστικών αποφάσεων υπάρχει μια τεράστια απόσταση. Το σκεπτικό της απόφασης είναι ξεκάθαρο για την άγνοια και την ασχετοσύνη όλων όσων ασχολούνται με τα πειθαρχικά όργανα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αρχικά το σκεπτικό της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ αποδεικνύει πως όντως έγινε παράβαση. Η απόφαση δεν δικαίωσε, ούτε αθώωσε τον ΠΑΣ Γιάννινα για την μη δήλωση της μεταβίβασης των μετοχών. Αντιθέτως τονίζει ότι όντως υπήρξε αυτή η παράνομη πράξη από την πλευρά των Ηπειρωτών.

Την ίδια ώρα όμως επιστρέφει τους πέντε βαθμούς καθώς υποστηρίζει ότι υπάρχει παραγραφή του αδικήματος, μετά την παρέλευση της πενταετίας, και κατά συνέπεια δεν συντρέχει λόγος τιμωρίας του συλλόγου. Άρα τι μας λένε τα μέλη της Επιτροπής; Πως ο καθένας μπορεί να παρανομεί, αρκεί να μην γίνεται γνωστό και αν βρεθεί κάποιος να προχωρήσει σε καταγγελία, στην προκειμένη περίπτωση ο Κούγιας, τότε θα ξεκινήσουν οι ανάλογες διαδικασίες. Πως γίνεται όμως την ίδια ώρα τα μέλη της Π.Ε. της Superleague 1 να μην γνώριζαν το αδίκημα της παραγραφής, άλλωστε εν ενεργεία δικαστές είναι, και να τιμωρούν τον ΠΑΣ με αφαίρεση πέντε βαθμών που στην συνέχεια επιστράφησαν; Πως γίνεται επίσης στο έγγραφο που δημοσιεύτηκε να υπάρχει ημερομηνία λήψης της απόφασης Παρασκευή 4 Μαρτίου και εκείνη να ανακοινώνεται στις 8 του μήνα; Ερωτήματα που δεν θα πάρουμε αποφάσεις αλλά την ίδια ώρα συνεχίζεται η κοροϊδία των ομάδων, των φιλάθλων και το γαϊτανάκι συνεχίζεται δίχως τελειωμό.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook