Ξεμπέρδεψε ο Παναθηναϊκός – Ο ΟΦΗ και άλλοι τρεις παλεύουν για δύο θέσεις

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ξεκαθάρισαν σε μεγάλο βαθμό τα δεδομένα για την εξάδα και πλέον απέμειναν δύο θέσεις που θα διεκδικήσουν τέσσερις ομάδες.

Μετά τη νίκη του επί της ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός εξασφάλισε την είσοδο του στα play offs ενώ στον αντίποδα ο Βόλος έμεινε οριστικά εκτός μετά το 0-0 με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.

Πλέον με τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί απομένει να δούμε ποιοι από τους Άρη (36), Αστέρα Τρίπολης (35), ΟΦΗ (34) και ΠΑΣ Γιάννινα (31) θα κάνουν παρέα σε ΟΣΦΠ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΠΑΟ.

Πηγαίνοντας ημερολογικά προς το φινάλε της επόμενης Κυριακής, κρίσιμο ματς είναι αυτό της Δευτέρας (19.30) όπου ο ΠΑΣ Γιάννινα φιλοξενεί την Λαμία. Εάν ο ΠΑΣ κερδίσει, τότε στοχεύει στη νίκη κόντρα στον Βόλο την επόμενη Κυριακή με στόχο το 2Χ2 για να φτάσει στους 37 βαθμούς που είναι και το μάξιμουμ που μπορεί να φτάσει ο ΟΦΗ με νίκη ε πί του Απόλλωνα. Στην μεταξύ τους ισοβαθμία, ο ΠΑΣ υπερτερεί έναντι του ΟΦΗ ενώ ενδιαφέρον έχει να δούμε τι γίνεται σε περίπτωση που υπάρχει τριπλή ισοβαθμία – εάν ο Άρης αναδειχθεί ισόπαλος με τον Ολυμπιακό την τελευταία αγωνιστική.

Στην συνέχεια ενδιαφέρον έχουν τα δύο επόμενα παιχνίδια του Αστέρα Τρίπολης κόντρα σε Ολυμπιακό (Τετάρτη) και ΑΕΚ (Κυριακή. Οι Αρκάδες με νίκη σε ένα από τα δύο παιχνίδια φτάνουν τους 38 βαθμούς και εξασφαλίζουν την θέση τους στα play offs οπότε τα πράγματα απλοποιούνται την Τετάρτη. Αν ηττηθεί από τον Ολυμπιακό τότε δεν του φτάνει ούτε ένας βαθμός στο παιχνίδι με την ΑΕΚ – ώστε να ελπίζει σε πιθανή ισοβαθμία με τον ΟΦΗ στους 37 βαθμούς.

Τέλος ο Άρης με 36 είναι με το ένα πόδι στα play offs εκτός και αν υπάρξει τριπλή ισοβαθμία στους 37 βαθμούς με ΠΑΣ Γιάννινα, ΟΦΗ όπου εκεί η ομάδα της Θεσσαλονίκης υστερεί και μένει εκτός. Επίσης ο Άρης αν χάσει από τον Ολυμπιακό και κερδίσουν ΟΦΗ, Αστέρας Τρίπολης τότε είναι εκείνοι που μπαίνουν στην εξάδα και η ομάδα της Θεσσαλονίκης μένει εκτός play offs.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook