Τα νέα δεδομένα μετά τη νίκη του Άρη: Βαθμολογία, πρόγραμμα και ρυθμιστής ο ΟΣΦΠ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Η νίκη του Άρη μέσα στην Τρίπολη διαφοροποιεί παντελώς τα δεδομένα για την μάχη της εξάδας και πως κρίνεται συμφέρουσα υπέρ του ΟΦΗ και δυσκολεύει το έργο του Αστέρα.

Μεγάλος ρυθμιστής θα αναδειχθεί μέσα στην τελευταία εβδομάδα ο Ολυμπιακός που αντιμετωπίζει κατά σειρά ΟΦΗ, Αστέρα Τρίπολης και Άρη την επόμενη και τελευταία αγωνιστική. Το 0-2 του Άρη μέσα στην Τρίπολη διαφοροποιεί παντελώς τα δεδομένα και η νίκη επί του Αστέρα κρίνεται, με τα τωρινά δεδομένα, συμφέρουσα για τον ΟΦΗ αφού οι Αρκάδες θα πρέπει να πάρουν βαθμό/ους σε ΟΑΚΑ, Καραϊσκάκη προκειμένου να τον ξεπεράσουν στην βαθμολογία.

Παράλληλα με τη νίκη του Άρη και την ήττα από τον Αστέρα, το θέμα επιστροφής των έξι βαθμών δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο αφού κάνοντας μια υποθετική εργασία για σκεφτείτε πως πόσο διαφορετικά θα ήταν τα δεδομένα εάν έχανε στην Τρίπολη και το CAS αποφάσισε επιστροφή του -6.

Πλέον η βαθμολογία διαμορφώνεται ως εξής:

ΠΑΟ 36
Άρης 36
Αστέρας Τρίπολης 35
ΟΦΗ 34
ΠΑΣ Γιάννινα 31

Την Τετάρτη ο Αστέρας Τρίπολης αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στο Φάληρο και στην συνέχεια πάει στο ΟΑΚΑ για το παιχνίδι με την ΑΕΚ ενώ ο Άρης θα φιλοξενήσει στην Θεσσαλονίκη τους “ερυθρόλευκους” και ο ΟΦΗ τον Απόλλωνα. Ωστόσο πλέον στο κάδρο μπαίνει και ο Παναθηναϊκός που κινδυνεύει αρκετά αφού παίζει με ΑΕΚ, Ατρόμητο και για να θεωρείται σίγουρος πρέπει να πάρει μια νίκη ή δύο βαθμούς καθώς σε πιθανή ισοβαθμία στους 37 βαθμούς, με τον ΟΦΗ. Το ζήτημα είναι ότι όπως όλα δείχνουν θα πάει μέχρι το τελευταίο λεπτό καθώς την ίδια ώρα ο ΠΑΣ Γιάννινα μπορεί να τιμωρήθηκε με αφαίρεση πέντε βαθμών όμως την ίδια ώρα το πρόγραμμα του δεν είναι απαγορευτικό για να πάει (και εκείνος) στους 37 πετυχαίνοντας δύο νίκες επί Λαμίας και Βόλου.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook