Μαυροκουκουλάκης: «Οι λέσχες φιλάθλων θα οδηγηθούν σε “λουκέτο” κι η οπαδική βία μπορεί να δρα ανεξέλεγκτα»

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Στην εκτίμηση πως με το Νέο Αθλητικό νομοσχέδιο οι λέσχες φιλάθλων θα οδηγηθούν σε κλείσιμο, με αποτέλεσμα η οπαδική βία να είναι πιθανόν να συνεχίσει να υφίσταται ανεξέλεγκτα πλέον, προέβη ο δικηγόρος και Νομικός Σύμβουλος, της μίας από των 12 νόμιμων λεσχών φιλάθλων της χώρας Αλέξανδρος Μαυροκουκουλάκης στον Politica 89.8 και τον Χρήστο Κώνστα.

Ο Αλέξης Μαυροκουκουλάκης από την λέσχη φιλάθλων του ΟΦΗ,  “Κρήτες”, έκανε λόγο για ασάφειες στο Νομοσχέδιο γύρω από την Αθλητική βία που θα τεθεί προς ψήφιση το επόμενο χρονικό διάστημα. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ως προς την αυστηροποίηση των ποινών δεν μπορώ να εντοπίσω κάποιο λάθος. Ωστόσο, υπάρχουν ασάφειες σε όσα ανακοινώθηκαν στο νέο πλαίσιο που θα τεθεί προς ψήφιση και θα αφορά την λειτουργία των οπαδικών λεσχών, όπως για παράδειγμα, πως ορίζεται η μία περιοχή, από την οποία απαιτούνται 50 άτομα.»

Μάλιστα χαρακτήρισε ως αδικία την αναστολή λειτουργίας όλων των λεσχών φιλάθλων ως 31 Ιουλίου, σημειώνοντας πως:  «Υπάρχουν θέματα που χρήζουν διευκρινίσεων ως προς την λειτουργία των λεσχών στο νέο νομικό πλαίσιο που ανακοινώθηκε σήμερα. Είναι άδικο, όμως να κλείνουν ακόμα κι αυτές οι 12 λέσχες  φιλάθλων, που λειτουργούν νόμιμα, με τους ιδιοκτήτες τους, να δαπανούν κόπο και χρήμα για χάρη της ομάδας τους να κλείσουν. Καταλαβαίνω την ανάγκη να ληφθούν μέτρα, είναι αδιανόητο αυτό που έγινε σε ένα παιδί μόλις 19 ετών, όμως δεν πρέπει να πάμε και στην λογική του μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά. Μπορώ να καταλάβω πως αυτές οι λέσχες κλείνουν επειδή έχουν προβλήματα με τα παραρτήματα τους, θα μπορούσαν αυτά να ελεγθούν περαιτέρω, χωρίς να κλείσει μια λέσχη που λειτουργεί με άδεια, ελέγχεται ήδη από την ΠΑΕ, δεν της έχει βεβαιωθεί κάποια παρατυπία και είναι εγγεγραμμένη στα μητρώα.»

Ο κ. Μαυροκουκουλάκης, θεωρεί πως υπάρχουν κι ορισμένα σημεία στο νέο πλαίσιο που είναι δύσκολο να εφαρμοστούν, όπως επισημαίνει:  «Είναι ανεφάρμοστο η λέσχη να λειτουργήσει στο γραφεία μιας ΠΑΕ, υπάρχει το ψηφιακό μητρώο, γι αυτό τον λόγο. Δεν είναι εύκολο να δώσει η κάθε ΠΑΕ/ΚΑΕ χώρο στην κάθε λέσχη. Θεωρώ πως μπορεί να λειτουργήσει οπουδήποτε μια λέσχη κι η εποπτεία από ΠΑΕ/ΚΑΕ να είναι ακριβώς η ίδια.»

Όπως εκτιμά, ο κ. Μαυροκουκουλάκης, οι λέσχες φιλάθλων θα οδηγηθούν στο λουκέτο, ενώ κι η οπαδική βία θα μείνει ανεξέλεγκτη.  «Δεν βλέπω πως μια νόμιμη λέσχη φιλάθλων θα λειτουργήσει. Προβλέπω πως θα κλείσουν όλες οι λέσχες φιλάθλων. Ενώ αντιθέτως θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν πολλές λέσχες που λειτουργούν παράτυπα. Φοβάμαι πως θα πετύχουμε το αντίθετο από το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, καθώς το οπαδικό κίνημα θα δρα ανεξέλεγκτα.» 

Για την πάταξη της οπαδικής βίας, εκτιμά πως κομβικό ρόλο μπορούν να παίξουν πολιτεία και ΠΑΕ/ΚΑΕ: «Όταν μια ΠΑΕ χαράξει ένα δρόμο, δεν είναι εύκολο η νοοτροπία των οπαδών και των φιλάθλων της να αλλάξει πολύ. Οι ΠΑΕ μαζί με την πολιτεία μπορούν να βάλουν τέλος στην οπαδική βία», υπογράμμισε.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook