Με την πεπατημένη του 4-3-3 στη Νίκαια και πίεση από νωρίς

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Νίκος Νιόπλιας επιστρέφει στο 4-3-3 κόντρα στον Ιωνικό με ξεκάθαρες οδηγίες για πίεση από το πρώτο λεπτό και συνεχής κυκλοφορία της μπάλας με σκοπό να διασπάσει την άμυνα του Ιωνικού.

Ο ΟΦΗ κόντρα στον Ιωνικό, δίνει το πιο κομβικό ματς – μέχρι το επόμενο – με στόχο την μάχη για την είσοδο στα play offs και στη Νίκαια ο Νίκος Νιόπλιας επαναφέρει το 4-3-3, άλλωστε το 5-4-1 το εφάρμοσε για 45 λεπτά, με την παράλληλη επιστροφή των Χουάν Νέιρα και Μιγκέλ Μεγιάδο στο αρχικό σχήμα του. Η πρόθεση του τεχνικού του ΟΦΗ και οι σαφείς οδηγίες προς τους παίκτες του είναι να πιέσουν εξαρχής τους γηπεδούχους και ποντάροντας στην εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας να δημιουργήσουν υπεραρυθμίες έναντι της άμυνας του Ιωνικού προκειμένου να βρεθεί ένα γρήγορο γκολ που θα διώξει το άγχος και την πίεση για το θετικό αποτέλεσμα.

Η επιστροφή των δύο Αργεντινών στο αρχικό σχήμα του ΟΦΗ σε συνδυασμό με την παρουσία του Φελίπε Γαγιέγος στον άξονα, επαναφέρει την ισορροπία στην μεσαία γραμμή και παράλληλα δίνεται η δυνατότητα για γρήγορη μετάβαση στην επίθεση προκειμένου να μπει στην εξίσωση ο Λάζαρος Λάμπρου. Τα πλάνα του Νίκου Νιόπλια σχετικά με την χρησιμοποίηση του Αργεντινού, για το αν θα τον δούμε στον άξονα ή θα τον αφήσει στα πλάγια είναι κάτι που θα το δούμε στην πορεία αφού δεν πρέπει να αποκλειστούν ακόμα και εκπλήξεις στο αρχικό σχήμα από τον τεχνικό του ΟΦΗ. Εάν ο Νίκος Νιόπλιας καταλήξει σε άλλη επιλογή στον άξονα, με τον τρίτο ποδοσφαιριστή που θα πλαισιώσει τους Γαγιέγος, Μεγιάδο τότε ο Νέιρα θα πάει στα άκρα ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα ακολουθήσει την πεπατημένη με τους τρεις λάτιν στην μεσαία γραμμή και τους Τσιλιανίδη, Λάμπρου και Φελίπε ή Ντουρμισάι στην κορυφή της επίθεσης.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook