Η τριάδα των στόπερ και η προσπάθεια να καμουφλαριστεί η απουσία Μεγιάδο

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Νίκος Νιόπλιας πήρε το ρίσκο να αλλάξει την αμυντική διάταξη του ΟΦΗ θέλοντας να καμουφλάρει την έλλειψη του Αργεντινού χαφ.

Η διάταξη του ΟΦΗ κόντρα στον Ατρόμητο και η απόφαση του Νίκου Νιόπλια να παρατάξει τον ΟΦΗ με 5-4-1 στο Περιστέρι ήταν κάτι που το δούλευε στο μυαλό του εδώ και καιρό μιας και οι απουσίες των Νέιρα, Μεγιάδο ήταν γνωστές εδώ και σχεδόν έναν μήνα. Ο Νίκος Νιόπλιας πήρε το ρίσκο να αλλάξει την αμυντική διάταξη του ΟΦΗ από τετράδα σε τριάρα περιμένοντας πως με αυτόν τον τρόπο και όταν η ομάδα θα αμύνεται πως η επιπρόσθετη παρουσία των Μπαλογιάννη, Ουές θα παρείχε μια ασφάλεια στην εστία του Επασί.

Αυτό δεν συνέβη ποτέ και ο ίδιος ο Νιόπλιας το διαπίστωσε πριν τελειώσει το ημίχρονο όταν και είχε αποφασίσει να κάνει την αλλαγή με την είσοδο του Ντουρμισάι με τον Πασαλίδη. Αν μπορούσε να κάνει την αλλαγή της διάταξης του ΟΦΗ και από το πρώτο 20λεπτο, θα το είχε κάνει αφού φαινόταν ξεκάθαρα πως είχε χαθεί εντελώς η ισορροπία ανάμεσα στην μεσαία γραμμή και την άμυνα της ομάδας του.

Την άμυνα με τρεις στόπερ δεδομένα δεν θα την δούμε ξανά, άλλωστε ο Νίκος Νιόπλιας το είχε πει από πέρυσι πως θα ήταν ένα σύστημα που θα το εφάρμοζε κατά συνθήκη και το χθεσινό ματς αποτελούσε την εξαίρεση και όχι τον κανόνα. Ουσιαστικά ο τεχνικός του ΟΦΗ πήγε σε αυτήν την επιλογή πιστεύοντας πως η ομάδα θα γίνει compact αμυντικά και ανασταλτικά και θα καμουφλαριστεί το κενό του Αργεντινού – κάτι που βέβαια στην πράξη δεν έγινε ποτέ και αυτό φάνηκε από το πρώτο 10λεπτο όταν και όλες οι επιθέσεις του Ατρομήτου προέκυψαν από τον άξονα και όχι από τα πλάγια. Ο τεχνικός του ΟΦΗ αντιλήφθηκε από νωρίς το λάθος και το διόρθωσε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου όταν διαφοροποίησε το 5-4-1 σε 4-3-3 διορθώνοντας όχι μόνο την εικόνα της ομάδας με τις κινήσεις του από τον πάγκο αλλά δίνοντας την και την απαραίτητη, από τον πάγκο, ώθηση ώστε να φτάσει στην ανατροπή που αν δεν υπήρχε η αποβολή του Στάικου θα ήταν ολοκληρωτική.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook