Ένα ημίχρονο και ο Γκορτσίλας στέρησαν τη νίκη από τον ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Πάνος Κατσαρός

Ο ΟΦΗ εμφανίστηκε στο Περιστέρι στο δεύτερο ημίχρονο σπατάλησε ένα κάκιστο 45λεπτο γύρισε από το 2-2 και ενώ ήταν καλύτερος ο Γκορτσίλας ανακάλυψε κόκκινη στον Σταικο αφήνοντας τον με 10 παίκτες.

O ΟΦΗ φιλοξενήθηκε από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι σε εξ αναβολής αναμέτρηση για την 22η αγωνιστική της Super League 1.

Για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό ο Νίκος Νιόπλιας επέλεξε να ξεκινήσει με τριάδα στην άμυνα, με τους Πασαλίδη, Γιαννούλη και Βούρο να παίζουν μαζί. Από εκεί και πέρα, στο 5-4-1 του Νίκου Νιόπλια, Μπαλογιάννης και Ουές ξεκίνησαν στα άκρα, Γαγιέγος και Ντε Γκούζμαν στον άξονα με τους Τοράλ, Λάμπρου στα άκρα και τον Λουίζ Φελίπε στην κορυφή της επίθεσης.

Ο ΟΦΗ δεν ξεκίνησε καθόλου καλά στο παιχνίδι, καθώς ο Ατρόμητος κατάφερε να πιέσει και να εκμεταλλευτεί τα ατομικά λάθη της άμυνας και να ανοίξει το σκορ στο 15’ με τον Μουνίθ. Τα πράγματα συνέχισαν να μην πηγαίνουν καλά, καθώς ο Νίκος Νιόπλιας «έχασε» τον Ντε Γκούζμαν με τραυματισμό στο 23’, και με την απουσία των Νέιρα και Μεγιάδο «έριξε» στον αγωνιστικό χώρο τον Στάικο.

Ο Ατρόμητος πέτυχε και δεύτερο γκολ, με τον Άλιμπεκ να κάνει το 2-0 στο 35’ μετά από λάθος του Βούρου και να βάζει σε πολύ δύσκολη θέση τον ΟΦΗ.

Ο Νίκος Νιόπλιας πραγματοποίησε την δεύτερη αλλαγή του με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, βάζοντας τον Ντουρμισάι στη θέση του Πασαλίδη και αλλάζοντας το σύστημα για να κάνει πιο επιθετική την ομάδα. Παρότι ο ΟΦΗ συνέχισε να μην είναι απειλητικός και να μην μπορεί να επιβάλλει τον ρυθμό του, βρήκε ένα γκολ που τον έβαλε ξανά στο παιχνίδι.

Ο Γαγιέγος έκανε το γύρισμα, ο Γιαννιώτης με τον Μαυρομάτη δεν συνεννοήθηκαν καλά και ο Λάμπρου σκόραρε για το 2-1, βάζοντας τον ΟΦΗ ξανά στο ματς. Στη συνέχεια ο ΟΦΗ κατάφερε να φτάσει και στην ισοφάριση, κερδίζοντας πέναλτι στο 69’. Ο Λουίζ Φελίπε ανέλαβε την εκτέλεση, ήταν εύστοχος και έδωσε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον στο ματς με 20 λεπτά να απομένουν και τον ΟΦΗ να πιέζει για την ολική ανατροπή.

Στα λεπτά που ακολούθησαν, ο ΟΦΗ ανέβασε τις γραμμές του και πίεσε τον Ατρόμητο, όμως η φάση που σε μεγάλο βαθμό έκρινε το παιχνίδι ήρθε στο 78’. Ο Γκορτσίλας ανακάλυψε δεύτερη κίτρινη – κόκκινη στον Στάικο, άφησε τον ΟΦΗ με 10 παίκτες και το 2-2 έμεινε έως το φινάλε.

Ο ΟΦΗ «έχασε» λόγω τραυματισμού και τον Τοράλ λίγο πριν τη λήξη, με το Νίκο Νιόπλια να έχει ολοκληρώσει τις αλλαγές του και κατάφερε στα τελευταία λεπτά να πάρει μία «παλικαρίσια» ισοπαλία με εννέα παίκτες!

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook