Η ισορροπία στην άμυνα και ο κυνισμός στην επίθεση

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο ΟΦΗ θα αντιμετωπίσει στο Περιστέρι μια ομάδα που ναι μεν έχει παρουσιάσει βελτίωση αλλά συνολικά δεν είναι καλύτερη από εκείνον.

Το φετινό γκρουπ των παικτών του Νίκου Νιόπλια έχει διατηρήσει μια… ευθεία γραμμή σε ότι έχει να κάνει με την παρουσία της στα παιχνίδια εκτός έδρας. Ψάχνεις κακή εμφάνιση και δεν θα βρεις συνολικά. Ένα 45λεπτο με τον Αστέρα στην Τρίπολη, ένα 10λεπτο στην Λαμία και τέλος. 55 λεπτά συνολικά δεν μπορούν να χαλάσουν αυτό που έχει παρουσιάσει ο ΟΦΗ μακριά από την Κρήτη με τελικό απολογισμό 3 ηττών σε 10 παιχνίδια συνολικά.

Το άγχος, το ζόρι, η πίεση που τραβάει ο Ατρόμητος στην μάχη της παραμονής το έζησε και ο περσινός ΟΦΗ. Και όλοι θυμόμαστε την έλλειψη καθαρού μυαλού που χαρακτήριζε τον περσινό ΟΦΗ που προσπαθούσε να βρει μια αγωνιστική ισορροπία και δεν μπορούσε επειδή έλειπε η ψυχραιμία. Ο φετινός ΟΦΗ έχει πολλά κοινά με τον περσινό Ατρόμητο και αυτό μπορεί να λειτουργήσει υπέρ των ποδοσφαιριστών του Νίκου Νιόπλια.

Ήδη κόντρα στον Βόλο με την επιστροφή του Γιαννούλη είδαμε πως επανήλθε η ισορροπία στην άμυνα, χαρακτηριστικό που έλειψε πάρα πολύ από τα προηγούμενα παιχνίδια και τον τρόπο με τον οποίο ο ΟΦΗ δεχόταν γκολ σωρηδόν. Το ζητούμενο είναι λοιπόν στο παιχνίδι του Περιστερίου να διατηρηθεί η αμυντική ισορροπία, να μην δοθεί η ευκαιρία στον Ατρόμητο να κάνει φάσεις – άρα να μετατραπεί και λιγότερο επικίνδυνος – και παράλληλα στην επίθεση να έρθει ο πολυπόθητος κυνισμός που είπε εύστοχα ο Νίκος Νιόπλιας μετά το τέλος του αγώνα με τον Βόλο. Ο κυνισμός που κόστισε βαθμούς και νίκες σε παιχνίδια όπως αυτά με τον ΠΑΣ, τον Παναιτωλικό, την Λαμία και ευτυχώς δεν κόστισε κόντρα στον Βόλο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook