ΟΦΗ – Φελίπε Γαγιέγος: Υπόθεση win win για το club

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Χιλιανός είτε μείνει, είτε φύγει που είναι και το πιο πιθανό ενδεχόμενο οδηγήθηκε σε μια σχέση που είναι νικηφόρα για τον ΟΦΗ.

Ήταν λίγες ώρες μετά το παιχνίδι κυπέλλου κόντρα στον Άρη στις 23 Δεκεμβρίου όταν το Gentikoule αποκάλυπτε την επιθυμία του Φελίπε Γαγιέγος να αποχωρήσει από το Ηράκλειο και τον ΟΦΗ επικαλούμενος οικογενειακούς λόγους. Μια αιτία, που φυσιολογικά και αναμενόμενα φαινόταν λίγο ισχνή και όλοι πίστευαν πως από πίσω υπήρχε ενδιαφέρον ξένου συλλόγου για εκείνον. Τελικώς αποδείχθηκε στην πορεία πως ο Φελίπε Γαγιέγος θέλει να επιστρέψει στην Χιλή λόγω της αφόρητης πίεσης που δέχεται από την σύζυγο του και η οποία έχει αφήσει ήδη μόνιμα την Ελλάδα επιστρέφοντας στην πατρίδα τους.

Τα δημοσίευματα από την Χιλή μέσα στην τελευταία εβδομάδα έχουν αυξηθεί, αυτό είναι αναμενόμενο μιας και η Ουνιβερσιτάδ Ντε Τσίλε είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της χώρας από την Λατινική Αμερική και φαίνεται πως η πιθανότερη εξέλιξη είναι να βρεθεί η χρυσή τομή ανάμεσα σε εκείνη και τον ΟΦΗ προκειμένου να αποχωρήσει ο Φελίπε Γαγιέγος. Όμως το ζητούμενο είναι πως μέσα από αυτήν την ιστορία που κράτησε σχεεδόν δύο μήνες αυτός που είναι κερδισμένος είναι ο ΟΦΗ. Και η εξήγηση είναι απλή. Ο ΟΦΗ με σωστή τακτική και αφού είχε προβλέψει από το προηγούμενο καλοκαίρι, παίρνοντας τον Γαγιέγος ως ελεύθερο, να βάλει στο συμβόλαιο του ένα buy out ύψους 600.000 δολαρίων δεν πτοήθηκε από την πίεση του Γαγιέγος και τα θέλω του Χιλιανού για να αποχωρήσει από την Ελλάδα.

Ο ΟΦΗ έδειξε από την πρώτη στιγμή την αποφασιστικότητα που έπρεπε να δείξει στην υπόθεση του Γαγιέγος και μετά από δύο μήνες βγαίνει απόλυτα κερδισμένος. Αφενός γιατί διατήρησε τον 30χρονο χαφ στο ρόστερ του και δεν αποδυναμώθηκε η ομάδα στην προσπάθεια που κάνει για την είσοδο στα play offs και αφετέρου οικονομικά βγαίνει αποζημιωμένη μιας και πέραν του buy out που με διάφορους όρους και προϋποθέσεις μπορεί και να φτάσει το παραπάνω ποσό και αφού το περασμένο καλοκαίρι τον πήρε ελεύθερο από την Ατλέτικο Σαν Λουίς. Κοντολογίς ακόμα και αν ο ΟΦΗ συναινέσει στην παραχώρηση του Χιλιανού την επόμενη εβδομάδα, πλέον η υπόθεση εξάδας απομένουν δύο παιχνίδια κόντρα στον Ολυμπιακό και τον Απόλλωνα, Μεγιάδο, Νέιρα και Τοράλ είναι παρόντες και το κενό που μπορεί να αφήσει καλύπτεται (για δύο αγωνιστικές) με το παραπάνω.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook