Το ματς με τον Βόλο το κρίνει η ισορροπία στην άμυνα και όχι η επίθεση

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Μπορεί σχεδόν όλη την χρονιά να γίνεται λόγος για την αναποτελεσματικότητα της επίθεσης όμως το ματς της Κυριακής θα το πάρει η αμυντική ισορροπία που πρέπει να επανέλθει στον ΟΦΗ. Τα τρία δεδομένα που καθορίζουν την μάχη με τον Βόλο.

Δεδομένο πρώτο. Ο Βόλος της ερχόμενης Κυριακής δεν έχει καμία σχέση με το σκορποχώρι του πρώτου γύρου. Όχι, δεν έγινε καλύτερη ομάδα απλά μετά την απόλυση του Αμπασκάλ, ο Βόλος πήγε στον πατροπαράδοτο ελληνικό τρόπο παιχνιδιού. Παίζουμε πίσω, κρατάμε το μηδέν και προσπαθούμε να χτυπήσουμε στην αντεπίθεση ποντάροντας στους εξτρέμ μας.

Δεδομένο δεύτερο. Με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν πριν την διεξαγωγή του αγώνα της Κυριακής, δείχνει ως μια άτυπη προαναγγελία να μοιάζει πάρα πολύ με εκείνο του Παναιτωλικού. Οι Αγρινιώτες δεν ξεμύτησαν από την περιοχή τους, έφαγαν κοντά 20 ευκαιρίες όμως ποντάροντας στην ταχύτητα των Μεντόζα, Καρέλη έβαλαν στον ΟΦΗ τρία γκολ στην αντεπίθεση. Ο Βόλος το έκανε κόντρα στον Άρη με 3 σουτ σε 94 λεπτά και τελικά κατάφερε να φύγει με το διπλό από την Θεσσαλονίκη.

Δεδομένο τρίτο (και σημαντικότερο). Το μεγαλύτερο διακύβευμα για τον ΟΦΗ ενόψει του αγώνα με τον Βόλο δεν είναι άλλο από την επαναφορά της αμυντικής του ισορροπίας που εδώ δημιουργείται και το εξής παράδοξο: Δεν τρώει φάσεις αλλά στις λίγες που δέχεται, η άμυνα του παραβιάζεται. Τα παραδείγματα μέσα στον τελευταίο μήνα είναι αρκετά. Με την Λαμία, τον ΠΑΣ Γιάννινα, τον Παναθηναϊκό, τον Παναιτωλικό.

Από την στιγμή που ο ΟΦΗ έχει βρει ρυθμό μεσοεπιθετικά και δείχνει να βρίσκεται στο καλύτερο σημείο της οργάνωσης του παιχνιδιού του, το ματς θα το κρίνει η άμυνα και όχι αν θα γίνει αποτελεσματικός στην επίθεση.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook