Ο Ρικάρντο Βαζ στο Gentikoule για τον Λουίς Φελίπε

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Πορτογάλος εξτρέμ ήταν συμπαίκτης με τον Λουίς Φελίπε στην Εστορίλ και μιλάει αποκλειστικά στο Gentikoule για το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΟΦΗ.

Ο Λουίς Φελίπε έρχεται στο Ηράκλειο και τον ΟΦΗ για να δώσει λύση στο επιθετικό πρόβλημα της ομάδας και ο Ρικάρντο Βαζ είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές που γνω΄ριζουν καλά τον 29χρονο Βραζιλιάνο. Οι δυο τους συνυπήρξαν στην Εστορίλ έχοντας ως προπονητή τον πρώην τεχνικό του Ολυμπιακού Μάρκο Σίλβα οπότε ο πρώην εξτρέμ του ΟΦΗ που μόνο καλά λόγια έχει να πει για τον κόσμο της ομάδας ήταν από τους καταλληλότερους να μας μιλήσει για τον Λουίς Φελίπε.

Στην συνέντευξη που παραχώρησε στο Gentikoule ο Ρικάρντο Βαζ αναφέρεται στα χαρακτηριστικά του Λουίς Φελίπε και παράλληλα γνωρίζοντας ο ίδιος το ποδοσφαιρικό περιβάλλον του ΟΦΗ αλλά και το ελληνικό πρωτάθλημα υπογραμμίζει πως μπορεί να αποτελέσει μια πολύ καλή προσθήκη για την ομάδα του Νίκου Νιόπλια.

Ρικάρντο καλησπέρα από το Ηράκλειο, τι είδους επιθετικός είναι ο Λουίς Φελίπε;
“Πρόκειται για έναν πολύ καλό επιθετικό, είναι ψηλός, πολύ δυνατός μέσα στην περιοχή. Μπορεί να παίξει πολύ καλά με την πλάτη στην εστία, έχει εξαιρετικά τελειώματα και του αρέσει να κάνει μακρινά σουτ, ο ίδιος χαρακτηρίζεται για το δυνατό του πόδι και τα γκολ που έχει βάλει με αυτόν τον τρόπο. Τα πήγαινε πάρα πολύ καλά στην Πορτογαλία μέχρι και τον τραυματισμό του, στάθηκε άτυχος γιατί έπρεπε να αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα που είχα και εγώ στο παιχνίδι του ΟΦΗ με τον Παναιτωλικό, οπότε δεν ξέρω πως είναι μετά από αυτήν την κακή στιγμή. Όμως είναι ένας πολύ καλός παίκτης για τον ΟΦΗ και πιστεύω πως μπορεί να τον βοηθήσει”.

Γνωρίζεις αρκετά καλά τον ΟΦΗ, τον τρόπο ποδοσφαίρου που θέλει να παίξει με επιθετική φιλοσοφία, τι μπορεί να δώσει ο Λουίς Φελίπε;
“Ναι, ο ΟΦΗ παίζει φέτος με τον ίδιο τρόπο που έπαιζε από όταν ήμουν στην ομάδα και για αυτόν τον λόγο πιστεύω πως μπορεί να βοηθήσει την ομάδα. Τεχνικά βρίσκεται σε ψηλό επίπεδο, δεν είχε πολλές συμμετοχές φέτος και για αυτόν τον λόγο θα χρειαστεί χρόνο και υπομονή για να μάθει το πρωτάθλημα, τους συμπαίκτες του και τον τρόπο παιχνιδιού του ΟΦΗ. Όμως πιστεύω πως θα προσαρμοστεί αμέσως και θα παίξει καλά, θα βάλει γκολ και θα βοηθήσει την ομάδα. Ξαναλέω το σημείο κλειδί είναι πως θα εμφανιστεί μετά τον τραυματισμό του αν και φέτος έπαιξε με την Σάντα Κλάρα στην Πορτογαλία παίρνοντας χρόνο συμμετοχής”.

Στο τέλος, πιστεύεις πως είναι καλή μεταγραφή για τον ΟΦΗ;
“Αν ο ίδιος νιώθει καλά και ξεκινήσει να παίζει συνεχόμενα παιχνίδια τότε θα βοηθήσει αμέσως όμως λέω ξανά πως για μένα είναι μια πολύ καλή μεταγραφή για την ομάδα που πήρε έναν πολύ καλό επιθετικό”.

Ποιο είναι το δυνατό στοιχείο του μέσα στο γήπεδο;
“Θεωρώ πως το δυνατό του σημείο είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να κρατήσει την μπάλα και στην συνέχεια να βοηθήσει στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Είναι όμως παίκτης, παρά το ύψος του, με πολύ καλή τεχνική κατάρτιση, πάρα πολύ δυνατός σωματικά και πολύ καλά τελειώματα”.

Γνωρίζεις αρκετά καλά το ελληνικό πρωτάθλημα και τους αντιπάλους του ΟΦΗ, πιστεύεις ότι μπορεί να βοηθήσει την ομάδα να μπει στα play offs;
“Έχω παρακολουθήσει ένα ή δύο παιχνίδια του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα και είδα ότι η ομάδα παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο, ναι πιστεύω ότι μπορεί να τον βοηθήσει να μπει στην πρώτη εξάδα”.

Λίγο πριν σε αποχαιρετήσω, έφυγες από τον ΟΦΗ με την ομάδα να παίζει σε ένα άδειο γήπεδο λόγω του κορονοϊού – η τελευταία σου συμμετοχή ήταν με την Λαμία σε ένα γεμάτο “Γεντί Κουλέ”, σου αφήνει πικρία αυτό;
“Έχω να πω μόνο καλά λόγια για τους οπαδούς του ΟΦΗ, ήταν καταπληκτικοί και οι καλύτεροι σε όποια ομάδα αγωνίστηκα. Υποστήριζαν συνέχεια την ομάδα, δεν σταματούσαν να τραγουδούν για 90 λεπτά και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα και εμάς τους παίκτες. Είναι πολύ στενάχωρο να βλέπεις το “Γεντί Κουλέ” να είναι άδειο και δεν έχει καμία σχέση χωρίς κόσμο. Είναι πραγματικά τρομεροί οπαδοί, βοηθούν την ομάδα και έκαναν την διαφορά σε πολλά παιχνίδια και όπως λέγεται στο ποδόσφαιρο ήταν σαν να ήταν ο 12ος παίκτης του ΟΦΗ”

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook