Κοσμάς Τσιλιανίδης: Του έλειπαν τα παιχνίδια, τα παίρνει και ανεβαίνει

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δεν είναι το γκολ που του πήραν πίσω με αυτόν τον ευφάνταστο τρόπο, είναι η εικόνα του “Τσίλια” που σε κάνει να χαμογελάς για την επιστροφή του.

Ήταν 18 Ιανουαρίου του 2020 όταν ο ΟΦΗ περνούσε νικηφόρα από τη Νέα Σμύρνη επικρατώντας του Πανιωνίου με 2-1 και τον Κοσμά Τσιλιανίδη να πετυχαίνει το ένα από τα δύο γκολ της νίκης. Έκτοτε πέρασαν 709 ολόκληρες ημέρες μέχρι και να σκοράρει ο Κοσμάς Τσιλιανίδης έστω και αν ο τρόπος με τον οποίο ακυρώθηκε το Σάββατο αφήνει τις πικρές εντυπώσεις στον μεσοεπιθετικό του ΟΦΗ.

Ωστόσο αυτό που αφήνει το χαμόγελο για το μέλλον του “Τσίλια” δεν είναι άλλο από τις τελευταίες εμφανίσεις. Ναι, έλειπε καιρό, πέρασε δύσκολα για 1,5 ολόκληρο χρόνο αλλά από την επιστροφή του τον προηγούμενο Νοέμβρη φαινόταν ξεκάθαρα πως το μόνο που έλειπε από τον Κοσμά Τσιλιανίδη ήταν ο χρόνος συμμετοχής. Είναι πασιφανές πως ο 26χρονος ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ βρίσκεται στην ευθεία της αγωνιστικής του επιστροφής και των υψηλών στάνταρ που μας είχε συνηθίσει την πρώτη του χρονιά στο Ηράκλειο. Ήταν πασιφανές και ο Νιόπλιας του το χαρίζει απλόχερα πως ο Τσιλιανίδης ήθελε χρόνο μπροστά του και παιχνίδια στα πόδια του. Προφανώς και ο “Τσίλια” ήθελε και θέλει χρόνο ωστόσο είναι βέβαιο πως όσο περισσότερο παίζει, τόσο μεγαλύτερο ρυθμό θα αποκτά.

Πριν από 10 ημέρες στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα έπαιξε βασικός σε αγώνα πρωταθλήματος μετά από τον Μάρτιο του 2020, στην Τούμπα έπαιξε σε έναν διαφορετικό ρόλο και ανταπεξήλθε πλήρως έχοντας μια ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο και ένα γκολ που ξεκίνησε από εκείνον με την πάσα στον Μπαλογιάννη και το “ριμπάουντ” που παίρνει στην συνέχεια για να παραβιάσει την εστία του Πασχαλάκη.

Είναι βέβαιο πως ο Κοσμάς Τσιλιανίδης όσο περισσότερο παίζει τόσο καλύτερος θα γίνεται, το βασικό που του λείπει μέχρι τώρα είναι ο χρόνος συμμετοχής και αυτός είναι υπέρ του. Όσο περισσότερο παίζει, τόσο καλύτερο για εκείνον, τόσο περισσότερο θα προσαρμόζεται μέσα στις απαιτήσεις του παιχνιδιού, τόσο περισσότερο θα παίρνει μπροστά…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook