Με συνταγή ΟΑΚΑ στην Τούμπα ο ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Από το βράδυ της Τετάρτης ο Νίκος Νιόπλιας προανήγγειλε το σκεπτικό του για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ και ο ΟΦΗ θα παρουσιαστεί όπως στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Ο προπονητής του ΟΦΗ μιλώντας δύο φορές στην κάμερα, μετά το τέλος του αγώνα της Ριζούπολης, φανέρωσε ξεκάθαρα την στόχευση του αναφορικά με την αναμέτρηση κόντρα στον ΠΑΟΚ: “Μας αρέσει να παίζουμε με ομάδες που παίζουν επιθετικά γιατί παίζουμε και εμείς με τον ίδιο τρόπο και έτσι θα παίξουμε και με τον ΠΑΟΚ”.

Οδηγός για τον ΟΦΗ πρόκειται να αποτελέσει η αναμέτρηση με την ΑΕΚ όπου είδαμε την καλύτερη φετινή version σε ένα παιχνίδι με εξίσου μεγάλο αντίπαλο όπου της ουσίας βελτιώθηκε σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ότι εκείνη με τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο της Λεωφόρου. Σκοπός και στόχος του Νίκου Νιόπλια είναι να κρατήσει την μπάλα στα πόδια του όσο περισσότερο γίνεται, δεν πρόκειται να επιχειρήσει την παραχώρηση της μπάλας στον ΠΑΟΚ, αλλά αντιθέτως θα προσπαθήσει να την έχει εκείνος με την επιστροφή του Μεγιάδο στην 11αδα και σε συνδυασμό με την παρουσία των Γαγιέγος, Τοράλ στον άξονα να κάνει το δικό του παιχνίδι μέσα στην Τούμπα.

Μπορεί σε σχέση με το παιχνίδι απέναντι στην ΑΕΚ να λείπει ο Λάζαρος Λάμπρου ωστόσο η φιλοσοφία του ΟΦΗ δεν αλλάζει, πίεση ψηλά, πάνω στην μπάλα στοχεύοντας πάνω στον Τσιγγάρα και στην γρήγορη μετάβαση προς την περιοχή του ΠΑΟΚ. Πρώτιστος στόχος είναι να μην δώσει στον ΠΑΟΚ την δυνατότητα να κερδίσει στατικές φάσεις γύρω από την περιοχή του Βάτερμαν λόγω Κούρτιτς αλλά και να πιέσει το αργό και βαρύ κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Ίνγκασον και Κρέσπο κάνοντας στην πράξη αυτό που επιμένει να λέει συνεχώς ο Νιόπλιας για να είναι aggresive στην επίθεση του και όχι να έχει παθητικό ρόλο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook