Μέσα σε τρεις μήνες ο ΟΦΗ ανέβασε κατακόρυφα την παραγωγικότητα του: 47 τελικές μέσα σε δύο ματς!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Η εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ΟΦΗ και η τρομερή βελτίωση του στην παραγωγή φάσεων αναδεικνύεται ανάγλυφα από τους αριθμούς που προκύπτουν στα παιχνίδια με ΠΑΣ Γιάννινα και Απόλλωνα.

Μετά από δύο τελευταία παιχνίδια που έδωσε ο ΟΦΗ αποδεικνύεται μέσω των αριθμών που προκύπτουν πως το δημιουργικό πρόβλημα που, δεδομένα, υπήρχε στο ξεκίνημα της χρονιάς αποτελεί παρελθόν. Και δεν είναι μόνο το γεγονός πως ο ΟΦΗ πλέον “ξεκλειδώθηκε” δημιουργικά παράγοντας πάρα πολλές φάσεις αλλά ότι πατάει και πολύ περισσότερο την αντίπαλη περιοχή – κάτι που δεν συνέβαινε στο πρώτο κομμάτι του πρωταθλήματος.

Τρανή απόδειξη αποτελεί ο τεράστιος αριθμός τελικών που έβγαλε και ο οποίος ανέρχεται στις 47 κόντρα στον Απόλλωνα και τον ΠΑΣ Γιάννινα: 26 κόντρα στους Ηπειρώτες και 21 στον Απόλλωνα και το οξύμωρο της υπόθεσης πως ο αριθμός είναι λιγότερος στο παιχνίδι όπου έπαιζε με παίκτη παραπάνω για 70 λεπτά. Ωστόσο, όπως ανέλυσε στην εκπομπή του στη Nova και ο Ντέμης Νικολαΐδης το βράδυ της Δευτέρας, μπορεί από τις 26 τελικές του αγώνα με τον ΠΑΣ να ήταν μόλις οι 7 μέσα από την περιοχή ωστόσο και πάλι είναι ένας ιδιαίτερα υψηλός αριθμός μέσα σε 90 λεπτά.

Τα πόδια των ποδοσφαιριστών του ΟΦΗ έχουν λυθεί, σαφώς οφείλεται και σε μεγάλο βαθμό το γεγονός ότι έχουν επιστρέψει στην διάθεση του Νίκου Νιόπλια κεντρικοί χαφ που συμβάλουν τα μέγιστα στην δημιουργία φάσεων όπως ο Τζον Τοράλ αλλά και η μεγαλύτερη επιρροή ποδοσφαιριστών όπως ο Λάζαρος Λάμπρου.

Οι 47 φάσεις που δημιούργησε ο ΟΦΗ είναι ένα εξωπραγματικό στοιχείο, για τα ελληνικά δεδομένα και πρόκειται για έναν αριθμό που δεν συναντιέται συχνά στο ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά αντιθέτως εντοπίζεται σε μεγάλα ευρωπαϊκά club. Το μεγάλο νούμερο των τελικών αποδεικνύει και το κυριαρχικό ποδόσφαιρο που παίζει ο ΟΦΗ στα τελευταία παιχνίδια, απόδειξη το γεγονός πως ολοκλήρωσε εκείνο με τον ΠΑΣ έχοντας ως ποσοστό κατοχής της μπάλας στο 71%.

Και βέβαια βλέπουμε έναν μεγάλο πλουραλισμό στον τρόπο ανάπτυξης του ΟΦΗ, πλέον βγαίνουν και παράγονται ωραίες φάσεις μέσα από συνδυαστικό ποδόσφαιρο είτε επιτίθεται μέσα από τον άξονα, είτε από τα άκρα της επίθεσης.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook