ΥΠΕΡΗΧΗΤΙΚΟΣ ΟΦΗ – ΠΕΤΑΞΕ ΣΤΗΝ 4Η ΘΕΣΗ!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ένας ΟΦΗ που έπιασε από τον λαιμό τον Απόλλωνα και δεν τον άφησε ούτε ένα λεπτό, πέρασε σαν σίφουνας από την Ριζούπολη με 3-0 επί του Απόλλωνα χάνοντας ευκαιρίες για αστρονομικό σκορ.

Ο Νίκος Νιόπλιας παρέταξε τον ΟΦΗ με ένα φουλ επιθετικό σχήμα βάζοντας στην ενδεκάδα Τοράλ, Ντε Γκούζμαν, Νέιρα, Τσιλιανίδη προχωρώντας σε μια ευφυέστατη κίνηση τοποθετώντας τον στην κορυφή της επίθεσης στο 4-2-3-1 ώστε να παίζει ανάμεσα στο αργό δίδυμο στόπερ του Απόλλωνα Λισγάρα και Μπρούνο Άλβες. Ο Βάτερμαν ήταν κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα από τα δεξιά στ’ αριστερά ήταν οι Βούρος, Πασαλίδης, Γιαννούλης, Μπαλογιάννης – Γαγιέγος και Ντε Γκούζμαν τα δύο αμυντικά χαφ με τον Τοράλ να έχει ελεύθερο ρόλο και στην επίθεση τους Νέιρα, Τσιλιανίδη, Λάμπρου.

Μετά από ένα νωθρό πρώτο 10λεπτο που ο ΟΦΗ προσπαθούσε να προσαρμοστεί στο πρέσινγκ των γηπεδούχων, οι παίκτες του Νίκου Νιόπλια ανέβασαν ρυθμούς κατακόρυφα κυκλοφορώντας με ηρεμία την μπάλα και χάνοντας ευκαιρίες με Λάμπρου, Τσιλιανίδη για να σκοράρουν. Στο 20ο λεπτό τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο απλά όταν ο Γιακιμόφσκι ανέτρεψε τον Τοράλ πριν σκοράρει – ο Μανούχος έδωσε πέναλτι και κόκκινη στον Πολωνό ωστόσο ο Νέιρα που ανέλαβε την εκτέλεση, αστόχησε στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Βέρχουλστ. Παρά την παγωμάρα για το χαμένο πέναλτι του Αργεντινού, ο ΟΦΗ δεν επηρρεάστηκε και σκόραρε δύο φορές μέσα σε δύο λεπτά με ισάριθμα τέρματα του Λάζαρου Λάμπρου μετά τις ασίστ από Γαγιέγος και Μπαλογιάννη.

Από το 26ο λεπτό και μετά ο ΟΦΗ ήταν απόλυτα κυρίαρχος στο παιχνίδι, δεν απειλήθηκε στο ελάχιστο από τους γηπεδούχους και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου έχασαν και άλλες ευκαιρίες για να ανέβει ο δείκτης του σκορ με τους Νέιρα, Τσιλιανίδη, Τοράλ να αστοχούν.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ΟΦΗ να είναι φουριόζος και να θέλει να τελειώσει το ματς από νωρίς ώστε ο Νιόπλιας να κάνει ροτέισον και να δώσει ανάσες σε βασικούς ενόψει του αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού ξεκίνησε ένα ατελείωτο σφυροκόπημα του ΟΦΗ που έχανε ευκαιρίες κάθε λεπτό με Λάμπρου, Τοράλ, Τσιλιανίδη και τελικά στο 62′ ο Γαγιέγος έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με μια καταπληκτική εκτέλεση φάουλ του Χιλιανού που ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

Μπείτε στο LIVE CENTER του Gentikoule

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook