Πλήρωσε ένα κάκιστο ημίχρονο, ακίνδυνος δημιουργικά και ήττα στην Τρίπολη

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο ΟΦΗ ήταν παντελώς ακίνδυνος επιθετικά, βρέθηκε σε πολύ κακή μέρα στο πρώτο ημίχρονο και μια μερική αντίδραση που έβγαλε στο δεύτερο δεν ήταν αρκετή για να αποσοβήσει την ήττα από τον Αστέρα με 1-0.

Ο Νιόπλιας δεν άλλαξε τακτική, παρέταξε τον ΟΦΗ με επιθετικό σχήμα και 4-3-3 κρύβοντας ωστόσο μια έκπληξη καθώς έδωσε φανέλα βασικού στον Αντίλ Ναμπί, για πρώτη φορά μετά από 14 μήνες και ενώ ο Άγγλος είχε τραυματιστεί στο ίδιο γήπεδο τον Οκτώβριο του 2020. Η επιλογή του Άγγλου δεν βγήκε στον τεχνικό του ΟΦΗ που είδε επίσης τον Τζόναθαν Ντε Γκούζμαν να βρίσκεται σε πολύ κακή μέρα με αποτέλεσμα ο Αστέρας να πάρει τα ηνία του αγώνα από το ξεκίνημα και να πιέζει μεταφέροντας το παιχνίδι προς την περιοχή του Βάτερμαν.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να παίρνουν τα ηνία από το πρώτο λεπτό, εμφανίστηκαν αρκετά διαβασμένοι και ξεκάθαρη εντολή από τον Ράσταβατς να παίζουν στην πλάτη του Βούρου με τον ταχύτατο Ριέρα και παράλληλα να σημαδεύουν τον Μπαράλες μέσα στην περιοχή του ΟΦΗ. Ο Αργεντινός και ο Σίτο έχασαν τις πρώτες ευκαιρίες για τον Αστέρα με τον Βάτερμαν να διώχνει την κεφαλιά του πρώτου ενώ ο ΟΦΗ απείλησε με ένα σουτ του Ναμπί με την μπάλα να φεύγει άουτ. Στο 38′ ο Αστέρας, σε μια φάση που ξεκίνησε από φάουλ στον Λάμπρου, βγήκε γρήγορα στην αντεπίθεση και ο Ριέρα με πλασέ πάνω στην κίνηση έκανε το 1-0 στέλνοντας τον Αστέρα στα αποδυτήρια με το προβάδισμα υπέρ του.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Νιόπλιας πέρασε στο παιχνίδι τον Τσιλιανίδη αντί του αναιμικού Καμάου αλλά ο Αστέρας ήταν, πάλι, εκείνος που απείλησε πρώτος με τον Σόνι. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αρκετά μετά το 60ο λεπτό με τον ΟΦΗ να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο και στο 64′ να χάνει την μεγαλύτερη ευκαιρία του όταν ο Λάμπρου σημάδεψε το δοκάρι της εστίας του Παπαδόπουλου. Στο τελευταίο 20λεπτο ο Αστέρας κλείστηκε στην περιοχή του, αναμενόμενα έδωσε χώρους στον ΟΦΗ που ωστόσο δεν κατάφερε να τους εκμεταλλευτεί και ήταν παντελώς ακίνδυνος γνωρίζοντας την πρώτη εκτός έδρας ήττα στο φετινό πρωτάθλημα και πλέον ο Αστέρας μείωσε την διαφορά στους 2 βαθμούς έχοντας ωστόσο ένα παιχνίδι περισσότερο.

Μπείτε στο LIVE CENTER του Gentikoule

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook