2021: ΟΦΗ – Μια χρονιά με απόλυτο κοντράστ συναισθημάτων

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Το 2021 αποχαιρέτησε τον ΟΦΗ από την θέση των play offs ωστόσο οι 12 μήνες αποδείχθηκαν για εκείνον σαν τρενάκι του λούνα παρκ.

Μόνο σαν μια τρελή πορεία ενός τρένου που βρίσκεται σε λούνα παρκ μπορεί να χαρακτηριστεί εκείνη που πραγματοποίησε ο ΟΦΗ μέσα στο 2021.

Από τις 10 συνεχόμενες ήττες στο διάστημα Ιανουάριος – Μάρτιος, ακολούθησε η εντυπωσιακή πορεία του στο επόμενο εξάμηνο που τον έχει διατηρήσει σε ευρωπαϊκή τροχιά και που τον βρίσκει (και με ένα παιχνίδι λιγότερο) στην έκτη θέση της βαθμολογίας.

Ένα 2021 που έφυγε και βρήκε τον ΟΦΗ εν μέσω του απόλυτου κοντράστ συναισθημάτων και που τον περασμένο Μάρτη τον βρίσκει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, λίγο μετά το τέλος του αγώνα της ΑΕΛ με τον Απόλλωνα και λίγο πριν την σέντρα του δικού του αγώνα με τον Βόλο, ενώ στα τέλη Νοέμβρη βρίσκεται τέταρτος πάνω από τον Παναθηναϊκό και τον Άρη!

 

Από την Ευρώπη και την αποθέωση, στην παραίτηση

Η χρονιά ξεκινάει για τον ΟΦΗ με τη νίκη επί της Λαμίας με 2-0, λίγες ημέρες αργότερα έρχεται μια ισοπαλία στο Περιστέρι και το 0-0 με τον Ατρόμητο και από τότε ξεκινάει μια κατηφόρα δίχως φρένα. Ακολουθούν 10 συνεχόμενες ήττες και το απόλυτο σοκ έρχεται στο παιχνίδι με την Λάρισα όταν και είναι τελικός παραμονής.

Ο ΟΦΗ γνωρίζει την ήττα μέσα στο Ηράκλειο με 3-2 και εκείνο το αποτέλεσμα φέρνει αλυσιδωτές εξελίξεις.

Ο Γιώργος Σίμος που με εκείνον στον πάγκο ο ΟΦΗ επέστρεψε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά από 20 χρόνια, λίγα λεπτά μετά το τέλος του αγώνα δηλώνει την παραίτηση του αποτελώντας παρελθόν μετά από 18 μήνες παρουσίας στο Ηράκλειο.

 

Η πρόσληψη Νιόπλια και ο διακόπτης που γύρισε

Λίγα 24ωρα μετά ο ΟΦΗ ανακοινώνει την πρόσληψη του Νίκου Νιόπλια που μπαίνει μπροστά στην μάχη της σωτηρίας και η ήττα από τον Άρη στο ντεμπούτο του έμελλε να αποκτήσει σημαδιακό χαρακτήρα.

Στα play out που ξεκινούν ο ΟΦΗ καταφέρνει με 4 νίκες και 3 ισοπαλίες να γλυτώσει την χρονιά στο τέλος και να αποφύγει τον υποβιβασμό.

 

Το μαγικό εξάμηνο που ακολουθεί

Τι διαβάσατε για το πρώτο εξάμηνο του 2021; Ε, ξεχάστε το.

Το επόμενο που ακολουθεί είναι εκ διαμέτρου αντίθετο, ο ΟΦΗ πραγματοποιεί πορεία πρωταθλητισμού με νούμερα που εντυπωσιάζουν και παραπέμπουν σε ομάδα που αξίζει (και είναι) στα πρώτα πατώματα της βαθμολογίας.

Μετά από 15 αγωνιστικές, ο ΟΦΗ παραμένει 10 συνεχόμενα παιχνίδια αήττητος μακριά από το Ηράκλειο, με εντυπωσιακές εμφανίσεις όπως εκείνη στον Βόλο με τα 4 δοκάρια αλλά και η ανατροπή της 10ετιας κόντρα στην ΑΕΚ όταν και μέχρι το 80′ έχανε με 3-0 για να ανατρέψει το εις βάρος του αποτέλεσμα φτάνοντας στο 3-3.

Η χρονιά θα κλείσει με έναν πικρό αποκλεισμό στο κύπελλο από τον Άρη αλλά με εντυπωσιακό finish στο πρωτάθλημα όπου επικράτησε της ΑΕΚ με 2-1 μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook