Αποκάλυψη: Ο Γαγιέγος ζήτησε να γυρίσει στην Χιλή!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Πρόβλημα και ιδιαίτερα σοβαρό παρουσιάζεται στον ΟΦΗ με τον Φελίπε Γαγιέγος καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Gentikoule επικαλούμενος οικογενειακό πρόβλημα ζήτησε να επιστρέψει στην πατρίδα του. Τo Gentikoule έχει το ρεπορτάζ.

Ένας εκ των κορυφαίων παικτών του στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, ο Φελίπε Γαγιέγος ζήτησε να αποχωρήσει από τον ΟΦΗ και να επιστρέψει στην Χιλή επικαλούμενος οικογενειακό πρόβλημα καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Gentikoule υποστήριξε στην επικοινωνία του με τους ανθρώπους του club πως η σύζυγος του που βρίσκεται στους τελευταίους μήνες της κύησης της επιθυμεί την επιστροφή της οικογένειας στην πατρίδα τους. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες αυτός είναι και ο λόγος που ο Γαγιέγος δεν αγωνίστηκε κόντρα στον Άρη καθώς στην συζήτηση που είχε το πρωί της Πέμπτης με τον Νίκο Νιόπλια υποστήριξε πως δεν είναι καλά ψυχολογικά με αποτέλεσμα ο τεχνικός του ΟΦΗ να τον αφήσει εκτός αποστολής.

Βέβαια το θέμα δεν είναι και τόσο απλό καθώς ο Φελίπε Γαγιέγος δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2024 και κατά συνέπεια δεν μπορεί να φύγει από τον ΟΦΗ, επειδή απλά το επιθυμεί ο ίδιος. Συν τοις άλλοις, όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες το buy out του Χιλιανού ξεπερνάει τις 500.000 ευρώ και κατά συνέπεια εάν υπάρχει ομάδα που ενδιαφέρεται για την απόκτηση του θα πρέπει να πληρώσει είτε το ποσό της ρήτρας, είτε η πρόταση που θα έρθει να ικανοποιεί τον ΟΦΗ γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν πρόκειται στην ομάδα να αφήσουν τον Χιλιανό να φύγει από το Ηράκλειο. Βέβαια σαφώς και μπαίνουν ψίθυροι από αυτήν την περίεργη αλλαγή στάσης συμπεριφοράς του Χιλιανού ότι δεν αποκλείεται να υπάρχει ήδη ομάδα που τον έχει προσεγγίσει ώστε να επιστρέψει στην πατρίδα του, κάτι που δεν πρέπει να αποκλειστεί.

Το ζήτημα που προκύπτει μετά από επιθυμία του ίδιου του Γαγιέγος να αποχωρήσει είναι ιδιαίτερα σημαντικό αφού πρόκειται για έναν βασικό και αναντικατάστατο ποδοσφαιριστή που μαζί με τον Μιγκέλ Μεγιάδο αποτελούν ένα από τα καλύτερα δίδυμα κεντρικών χαφ στο ελληνικό πρωτάθλημα. Επίσης μετά την αποβολή του Μιγκέλ Μεγιάδο στο παιχνίδι με τον Άρη τίθεται ζήτημα για τα πρώτα παιχνίδια της χρονιάς καθώς ο Αργεντινός δεν θα παίξει κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης και τον Απόλλωνα Σμύρνης καθώς θα είναι τιμωρημένος.

Το ζήτημα που προκύπτει είναι ιδιαίτερα σημαντικό, αγωνιστικά καθώς ο Χιλιανός μέσος αποτελούσε τον στυλοβάτη της μεσαίας γραμμής, δεδομένα ήταν ένας εκ των mvp του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα και ουσιαστικά δεν υπάρχει άλλος ποδοσφαιριστής που βρίσκεται στο ρόστερ του και να έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και εάν τελικώς αποχωρήσει το κενό που θα αφήσει θα είναι δυσαναπλήρωτο. Το άλλο ζήτημα που προκύπτει είναι πως εάν τελικά ο Φελίπε Γαγιέγος αποχωρήσει, πως θα βρεθεί ο αντικαταστάτης του σε μια – έτσι και αλλιώς – δύσκολη μεταγραφική σεζόν που οι επιλογές δεν είναι σε ποσότητα όσες και αυτές του καλοκαιριού ενώ δύσκολα θα βρεθεί παίκτης ανάλογου βεληνεκούς – πολύ περισσότερο στην ελεύθερη αγορά.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook