Κόκκινη Μεγιάδο και αποκλεισμός

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Η αποβολή του Μεγιάδο στο 45′ άλλαξε τις ισορροπίες με τον ΟΦΗ να αποκλείεται από το Κύπελλο γνωρίζοντας την ήττα από τον Άρη με 2-0.

Απόδοση | Πάνος Κατσαρός
Σχόλιο | Μανώλης Σαρρής

Έχοντας ηττηθεί με 3-1 στο πρώτο παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη και στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ο ΟΦΗ υποδέχθηκε μέσα σε μία εβδομάδα ξανά τον Άρη στο «Γεντί Κουλέ», μετά το 1-1 της περασμένης Πέμπτης για το πρωτάθλημα, με στόχο την ανατροπή και την πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης.

Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής προέκυψε με τον Φελίπε Γαγιέγος, ο οποίος είπε το πρωί στο Νίκο Νιόπλια ότι δεν αισθανόταν καλά για να αγωνιστεί και έμεινε εκτός αποστολής.

Στην αρχική ενδεκάδα ξεκίνησε βασικός μετά από 18 μήνες ο Κοσμάς Τσιλιανίδης, στο αριστερό άκρο της επίθεσης μαζί με τους Ντε Γκούζμαν, Τοράλ, Καμάου και Καστάνιος στην κορυφή. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Βάτερμαν, ενώ στην άμυνα βασικοί αγωνίστηκαν Μπαλογιάννης, Γιαννούλης, Βούρος και Μαρινάκης. Στη μεσαία γραμμή ξεκίνησε ο Μεγιάδο.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με τον ΟΦΗ να προσπαθεί να πιέσει και να απειλήσει κυρίως με σέντρες, ενώ ο Άρης προσπαθούσε να βρει την ευκαιρία να βρει στην αντεπίθεση, αλλά και να «ροκανίσει» τον χρόνο σε όποια σημεία μπορούσε. Το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε δίχως τέρματα και τελικές, με τον ΟΦΗ όμως να αναγκάζεται να συνεχίσει με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Μεγιάδο στο 45’ για φάουλ πάνω στον Καμαρά, τον οποίο χτύπησε στην γάμπα προκειμένου να διακόψει μία αντεπίθεση.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να προηγηθούν νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Άρης κέρδισε πέναλτι για χέρι του Μαρινάκη μέσα στην περιοχή, με τον Μπρούνο Γκάμα να αναλαμβάνει την εκτέλεση, όπως και την περασμένη Πέμπτη, και να είναι εύστοχος για το 1-0. Ο Άρης ανέβασε τις γραμμές του και απείλησε αρκετές φορές στη συνέχεια, ενώ παράλληλα ο ΟΦΗ είχε την πρώτη του καλή στο ματς με μία κεφαλιά του Βούρου που απέκρουσε ο Κουέστα στο 57’.

Λίγα λεπτά αργότερα ο Βούρος έκανε μία προβολή για να απομακρύνει ένα γύρισμα του Σάσα και η μπάλα βρήκε στο δοκάρι, με το αυτογκόλ να μην σημειώνεται για τον ΟΦΗ ουσιαστικά για λίγα εκατοστά. Το γκολ του Μπρούνο Γκάμα ουσιαστικά κλείδωσε την πρόκριση για τον Άρη, με την κούραση να βγαίνει από ένα σημείο και μετά στους παίκτες του ΟΦΗ, που δεν μπόρεσαν να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πετύχουν και δεύτερο γκολ, με τον Καμαρά να πλασάρει τον Βάτερμαν στο 81ο λεπτό, σε μία φάση όπου τέσσερις παίκτες του Άρη είχαν βγει στην επίθεση εναντίον δύο του ΟΦΗ. Το 2-0 έμεινε έως το φινάλε, με τον ΟΦΗ να μένει εκτός Κυπέλλου και πλέον να επικεντρώνει την προσοχή του στο πρωτάθλημα.

Μπείτε στο LIVE CENTER του Gentikoule

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook