ΟΦΑΡΑ και ΟΜΑΔΑΡΑ μέσα στο ΟΑΚΑ !

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ένας ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΟΦΗ υπέταξε την ΑΕΚ και μέσα στο ΟΑΚΑ παίζοντας μπαλάρα πήρε τη νίκη με 2-1 και πέταξε στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας.

Ο Νίκος Νιόπλιας παρέταξε τον ΟΦΗ με 4-2-3-1 και χωρίς εκπλήξεις κόντρα στην ΑΕΚ: Ο Επασί ήταν κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα (από τα δεξιά προς τα αριστερά) ήταν οι Μαρινάκης, Βούρος, Πασαλίδης, Μπαλογιάννης, Μεγιάδο και Γαγιέγος τα δύο αμυντικά χαφ, ο Τοράλ είχε ελεύθερο ρόλο και στην επίθεση έπαιζαν οι Ντε Γκούζμαν, Λάμπρου και Φαν Ντάινεν.

Ο ΟΦΗ βγήκε με θάρρος και πάθος στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ με σωστή τακτική και πρέσινγκ στο μισό γήπεδο υποχρεώνοντας την ΑΕΚ σε πολλές λάθος μεταβιβάσεις και κυρίως να μην μπορεί να γίνει απειλητική προς την εστία του Επασί. Στο 14′ και μετά από ένα δίλεπτο κακής αμυντικής λειτουργίας, ο Μάνταλος πήρε την μπάλα, πρόλαβε τον Μαρινάκη που δεν έπεσε πάνω του φοβούμενος ότι μπορεί να τον ανατρέψει, εκείνος έκανε το γύρισμα για τον Βράνιες που σαν σε προπόνηση άνοιξε το σκορ για την ΑΕΚ.

Ακολούθησε ένα πεντάλεπτο – τρικυμία για τον ΟΦΗ που δέχτηκε αρκετή πίεση από τους γηπεδούχους ωστόσο στάθηκε τυχερός καθώς πέτυχε να την απορροφήσει με αποτέλεσμα να παραμείνει ζωντανός στο παιχνίδι. Στο 19′ υπάρχει καθαρό πέναλτι υπέρ του Φαν Ντάινεν, ο Κουμπαράκης δεν δείχνει την παράβαση και στην πορεία της φάσης ο ΟΦΗ με πολύ ωραία ανάπτυξη από τα δεξιά βρήκε το γκολ της ισοφάρισης όταν ο Μαρινάκης έκανε το γύρισμα για τον Λάμπρου και αυτός με ένα καταπληκτικό τελείωμα ισοφάρισε στο 23ο λεπτό.

Ο ΟΦΗ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του, κατάφερε να ρίξει σε πολύ μεγάλο βαθμό τον ρυθμό της ΑΕΚ που δεν ήταν απειλητική ενώ ο ίδιος στο 28′ έχασε τεράστια ευκαιρία για να πάρει το προβάδισμα με τον Λάμπρου να στέλνει την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι και τον Τοράλ από τα δύο μέτρα και ενώ ήταν ολομόναχος να στέλνει την μπάλα ψηλά άουτ.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η ΑΕΚ βγήκε δυνατά, πιέζοντας τον ΟΦΗ στο πρώτο πεντάλεπτο που δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα και να κάνει αβίαστα λάθη. Στο 58′ έγινε η πρώτη κίνηση του Νιόπλια με τον Καμάου να παίρνει την θέση του Ντε Γκούζμαν που νωρίτερα είχε απειλήσει δύο φορές την εστία της ΑΕΚ όπου στην μια εξ’ αυτών ο Τσιντώτας έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Αυστραλός στην πρώτη του επαφή με την μπάλα έδωσε προβάδισμα στον ΟΦΗ όταν στο 61′ Τοράλ και Γαγιέγος άλλαξαν την μπάλα, ο Χιλιανός έδωσε στον Καμάου που πλάσαρε τον Τσιντώτα για το 1-2.

Ο ΟΦΗ δεν απειλούνταν από τους παίκτες του Γιαννίκη, ο Νιόπλιας στο μεταξύ είχε περάσει και τον Γιαννούλη αλλάζοντας την διάταξη της ομάδας του σε 5-4-1. Στο 87′ ο Άμραμπατ έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μπαλογιάννη με τον ίδιο να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να στέλνει άουτ την μπάλα.

Μπείτε στο LIVE CENTER του Gentikoule

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook