Πρωταθλήτρια στα “στημένα” η Ελλάδα

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Πρωταθλήτρια στα στημένα η Ελλάδα καθώς σύμφωνα με μία πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα της ένωσης επαγγελματιών ποδοσφαιριστών (FIFPro), το 30,3 % των παιχτών στην Ελλάδα έχει δεχτεί κρούση για χαληναγώγηση αποτελέσματος, .

Με αυτό το ποσοστό η χώρα μας έχει την “τιμή” να να είναι η πρωταθλήτρια της συγκεκριμένης κατηγορίας, το στιγμή που ο γενικός μ.ο. των παιχτών που παραδέχτηκαν ότι τους πλησίασαν κάποιoι ώστε να «φτιαχτεί» ένα αποτέλεσμα, είναι στο 11,6 %. Στην έρευνα αυτή της FIFPro συμμετείχαν χιλιάδες ποδοσφαιριστές απ’ την ανατολική και κεντική Ευρώπη και απάντησαν σε ερωτήματα τόσο για τα στημένα παιχνίδια, όσο και για τη βία και το ρατσισμό στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Στην κατηγορία των παικτών που έχουν λάβει γνώσει για στημένα παιχνίδια στη χώρα που αγωνίζονται, ο σχετικός… τίτλος καταλήγει στα χέρια της Ρωσίας, με ποσοστό 43,5 %, τη στιγμή που ο μ.ο. είναι περίπου στο μισό (23,6 %). Ακόμα ένα αξιοσημείωτο στοιχείο που βγαίνει απ’ τη συγκεκριμένη έρευνα, είναι ότι το 41,1 % των ποδοσφαιριστών που δεν πληρώνονται στην ώρα τους έχουν δεχθεί κρούση για να συμμετάσχουν στο στήσιμο ένος αγώνα. Γεγονός βέβαια που έχει απόλυτη λογική, καθώς είναι φυσικό όταν παίκτες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, να είναι πιο ευάλωτοι σε τέτοιου είδους πιέσεις.

Χαρακτηριστικές άλλωστε είναι και οι δηλώσεις του γενικού διευθυντή της FIFPro, Άντονι Χίγκινς, ο οποίος υποστήριξε: «Τα στοιχεία είναι πολύ ανησυχητικά και αποτελούν καμπανάκι για ολόκληρο το ποδόσφαιρο, ακόμη και στη δυτική Ευρώπη. Στην ανατολική Ευρώπη οι παίκτες ανακαλύπτουν συχνά πως δεν πληρώνονται από τις ομάδες τους και γίνονται στόχοι της διαφθοράς όταν είναι ευάλωτοι».

Επιπλέον, σχετικά με τα φαινόμενα ρατσισμού ή βίας, το 9,6 % των ποδοσφαιριστών δήλωσαν πως έχουν υπάρξει θύματα ρατσιστικών επιθέσεων και το μεγαλύτερο ποσοστό εξ αυτών από οπαδούς (55,8 %), ενώ άλλες φορές θύτης ήταν είτε η διοίκηση του συλλόγου στον οποίο ανήκαν (13,3 %), είτε ακόμα και ο ίδιος τους ο προπονητής (8,3 %)!

πηγή: gazzetta

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook