Ο ΟΦΗ θέλει έναν “Φιγκεϊρέντο” τον Γενάρη και είναι super!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Χαζεύοντας ξανά και ξανά την γκολάρα του Βραζιλιάνου κόντρα στην Φενέρμπαχτσε, όχι ότι περίμεναμε να δούμε αυτή την ενέργεια για να αντιληφθούμε την αξία του “Φίγκε” αλλά τον νοσταλγούμε όπως και κάθε οπαδός του ΟΦΗ.

Η μεταγραφή του Ζοάο Φιγκεϊρέντο αποτελεί το υπέρτατο success story για ένα club. Προϊόν σκάουτινγκ, ο Βραζιλιάνος ήρθε παντελώς άσημος αλλά με τους σκάουτερ του ΟΦΗ να τον έχουν παρακολουθήσει αρκετές φορές πριν πάρουν την τελική απόφαση, κόστισε σχεδόν τζάμπα και πουλήθηκε με τα 10πλάσια χρήματα.

Ο ΟΦΗ πέτυχε απόλυτα στην επιλογή του Βραζιλιάνου και είναι δεδομένο πως αν ο Φιγκεϊρέντο συνεχίσει να σκοράρει ασταμάτητα θα έρθουν και άλλα χρήματα στα ταμεία της ΠΑΕ καθώς μην ξεχνάμε πως το club είχε μεριμνήσει να μπει και ποσοστό μεταπώλησης σε ενδεχόμενη μεταγραφή του από την ομάδα του Ντουμπάι, οπότε το ερχόμενο καλοκαίρι θεωρείται δεδομένο πως θα έρθει ένας τυχερός μποναμάς στα ταμεία.

Όμως επειδή πρέπει να αφήσουμε το πίσω και να κοιτάξουμε το μπροστά, το ζήτημα είναι πως ο φετινός ΟΦΗ που η πορεία του στον πρώτο γύρο είναι άκρως πετυχημένη θέλει έναν επιθετικό όπως ο Ζοάο Φιγκεϊρέντο. Το γεγονός πως ο ΟΦΗ από τον Σεπτέμβρη του 2020, όταν και έφυγε ο Βραζιλιάνος, μέχρι και τον Δεκέμβρη του 2021 έχει πάρει μόλις 5 γκολ (!!) από τους επιθετικούς του είναι κάτι που σε προβληματίζει και δεν μπορεί να μην ειπωθεί. Ο ΟΦΗ της φετινής περιόδου με τα εξαιρετικά χαφ που διαθέτει, την σκληρή άμυνα που έχει δημιουργήσει, εάν καταφέρει να βρει τον Γενάρη έναν επιθετικό με τα χαρακτηριστικά του “Φίγκε”, τον απαραίτητο βαθμό ετοιμότητας και παράλληλα την ευχέρεια που διαθέτει στο σκοράρισμα τότε ο δρόμος του προς τα play offs θα γίνει ακόμα πιο βατός και παράλληλα θα δώσει στην ομάδα το όπλο που της λείπει μέχρι στιγμής.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook