Κετικίδης: “Ο Νιόπλιας είναι ντόμπρος, πάντα λέει αυτό που νιώθει”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Γιώργος Κετικίδης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για τον φετινό ΟΦΗ και την φιλοσοφία που έχει περάσει στο ποδοσφαιρικό τμήμα ο Νίκος Νιόπλιας.

Ο έμπειρος προπονητής που έζησε στην Κρήτη για 10 ολόκληρα χρόνια, τα έξι εξ’ αυτών ως συνεργάτης του Νίκου Καραγεωργίου στον πάγκο του Εργοτέλη, μίλησε για τον φίλο του Νίκο Νιόπλια αλλά και όλα όσα μας έχει δείξει ο φετινός ΟΦΗ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Κετικίδης στον Athletic Radio 104,2

Για τον Νίκο Νιόπλια στον πάγκο του ΟΦΗ: “Τίποτα δεν είναι τυχαίο στην ζωή και τον αθλητισμό. Αυτό που μου αρέσει στον Νίκο είναι οι δηλώσεις που κάνει μετά τα παιχνίδια και οι οποίες πάντα ανταποκρίνονται στην εικόνα των αγώνων. Είναι από τους λίγους προπονητές που το κάνουν αυτό, αντιθέτως βλέπουμε πολλούς άλλους να λένε πράγματα μετά το τέλος του αγώνα και να αναρωτιόμαστε τι αγώνα βλέπαμε. Ο Νίκος έχει μια πολύ καθαρή εικόνα και αυτό προέρχεται μέσα από την εμπειρία του και θεωρώ πως τον βοήθησε πάρα πολύ η θητεία του στην Κύπρο που για εμένα ήταν ένα πανεπιστήμιο και ανδρώθηκε προπονητικά επειδή ήταν πιο ελεύθερος από πλευράς ιδεών γύρω από το δικό του κομμάτι”.

Για το αν ο ΟΦΗ καθρεπτίζεται στην προσωπικότητα του Νίκου Νιόπλια: “Το καλό με τον Νίκο είναι πως πρόκειται για έναν ντόμπρο και ευγενικό άνθρωπο, ποτέ δεν θα μπει στην διαδικασία να ωραιοποιήσει τα πράγματα, λέει πάντα αυτά που πιστεύει και αυτό είναι ένα μεγάλο προσόν για έναν προπονητή. Γνωρίζει πως μπορεί κάποιες φορές να παρεξηγείται με όσα λέει αλλά πάντα δηλώνει όσα νιώθει”.

Για την φιλοσοφία του ΟΦΗ: “Αυτό που πιστεύω εγώ και όλοι είναι πως πρόκειται για ένα υγιέστατο, σε όλα τα επίπεδα, σωματείο. Όλοι κοιτάζουν τον ρόλο τους, κανείς δεν παρεμβαίνει στην δουλειά του άλλου όπως συμβαίνει σε άλλες ομάδες. Όλο αυτό βγάζει υγεία στο ποδοσφαιρικό τμήμα και αυτή η υγεία αντανακλά στην πορεία που κάνει φέτος. Ο Νίκος έχει κερδίσει τον σεβασμό και τον έχει πετύχει μέσα από την δουλειά τόσων χρόνων”.

Για το αν κάνει ευκολότερο για τον Νιόπλια το γεγονός ότι βρίσκεται στον ΟΦΗ: “Όχι, είναι πολύ δύσκολο να βρίσκεσαι σε μια ομάδα που σε τίμησε, την τίμησες, ανδρώθηκες και είναι πολύ όμορφο για μένα το ότι βλέπω να πηγαίνει πολύ καλά ο ΟΦΗ. Θα έλεγα τα ίδια ακόμα και αν δεν είχε καλή πορεία φέτος η ομάδα. Είναι πολύ ευχάριστο όλο αυτό που συμβαίνει στον ΟΦΗ, θυμάσαι τα χρόνια που ταλαιπωρήθηκε η ομάδα, η θέση του ΟΦΗ είναι αυτή που βρίσκεται τώρα και ακόμα καλύτερα. Ο ΟΦΗ λειτουργεί ακριβώς όπως πρέπει να λειτουργεί μια κανονική ομάδα αλλά δυστυχώς μπερδευόμαστε στην Ελλάδα”.

Για τον Εργοτέλη: “Τον παρακολουθώ και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό που γίνεται στην ομάδα. Παλιότερα έβγαζε παίκτες, τώρα βγάζει προπονητές. Είδαμε τον Τάκη Γκώνια που έφυγε για το εξωτερικό, τον Παπαβασιλείου και τώρα τον Γιάννη Ταουσιάνη. Με ευχαριστεί πολύ αυτό που συμβαίνει και αυτό δείχνει το πόσο σημαντική είναι η στήριξη του στους προπονητές που βρίσκονται στην ομάδα”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook