Με στρατηγική Βόλου και Αγρινίου στην Ριζούπολη

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο ξεκάθαρος στόχος του ΟΦΗ που είναι η νίκη κόντρα στον Απόλλωνα και τα πλάνα του Νίκου Νιόπλια.

Ο ΟΦΗ έχει μπει στην τελική ευθεία της προετοιμασίας του για το παιχνίδι της Κυριακής όπου μοναδικός και ξεκάθαρος στόχος είναι η κατάκτηση της νίκης. Το παιχνίδι δεν είναι εύκολο σε καμία περίπτωση, όσο χαμηλά και αν βρίσκεται η ομάδα του Φέστα που παραμένοντας στην τελευταία θέση της βαθμολογίας θέλει να πάρει μια μεγάλη ανάσα. Και το ζήτημα είναι πως ο ΟΦΗ θα επιχειρήσει να επιβάλει τον ρυθμό του από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Τα στοιχεία που προκύπτουν από την εικόνα του φετινού Απόλλωνα είναι χαρακτηριστικά ομάδας… Φέστα. Δεν σκοράρει σχεδόν καθόλου, έχει πετύχει άλλωστε μόλις 7 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ στον αντίποδα – και αυτό έχει διαφορά σε σχέση με την προηγούμενη θητεία του Ιταλού στην Λάρισα – ότι δέχεται πάρα πολλά γκολ.

Το παθητικό των 23 γκολ σε 12 αγωνιστικές δείχνει μια ομάδα που είναι ιδιαιτέρως ευάλωτη με μεγάλη ανισορροπία στην άμυνα που ενόψει ΟΦΗ θα έχει ακόμα μεγαλύτερη καθώς θα λείψουν οι δύο από τους τέσσερις βασικούς της άμυνας (Μπαξεβανίδης, Λισγάρας). Αυτό θα δημιουργήσει, δεδομένα μια έλλειψη χημείας στην αμυντική διάταξη του Απόλλωνα και σκοπός είναι η πίεση από το ξεκίνημα του αγώνα ώστε οι γραμμές του ΟΦΗ να ανέβουν στο γήπεδο και την ίδια ώρα να βρουν τους διαδρόμους για να δημιουργήσουν ευκαιρίες.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook