Μην φτάσει η μπάλα στον Ελ Αραμπί

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο ΟΦΗ ολοκληρώνει σήμερα την προετοιμασία του για το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και στόχος είναι να μην φτάνει η μπάλα στον Αλγερινό επιθετικό.

Ξεκάθαρη στόχευση του ΟΦΗ και της τακτικής προσήλωσης των ποδοσφαιριστών του Νίκου Νιόπλια για το παιχνίδι με τους Πειραιώτες που θα αγωνιστούν με βασικό φορ, όπως αναμένεται, τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο Αλγερινός  επιθετικός αποτελεί, ενδεχομένως, και τον κορυφαίο του πρωταθλήματος και όλοι γνωρίζουν την ικανότητα που διαθέτει μέσα στην αντίπαλη περιοχή ή και να δημιουργήσει φάσεις για τους συμπαίκτες του. Ο τρόπος με τον οποίο θα αντιμετωπιστεί ο Ελ Αραμπί είναι ένα σημείο – κλειδί για τον ΟΦΗ και πως θα κυλήσει το παιχνίδι.

Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και τον Ιανουάριο του 2020 στην ήττα με 1-0 όταν ο Ελ Αραμπί ήταν θεατής του αγώνα ωστόσο ήταν και εκείνος που έκρινε το ματς με το κλέψιμο από τον Γιαννούλη και την ασίστ στον Καμαρά για το μοναδικό γκολ του αγώνα. Ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργήσει, συνολικά, ανασταλτικά ο ΟΦΗ και παράλληλα η παρεμπόδιση της μεταφοράς του παιχνιδιού προς τον Ελ Αραμπί είναι μια στόχευση που για να λειτουργήσει θα πρέπει να έχει αγωνιστικό αντίκτυπο από όλους τους ποδοσφαιριστές του. Είτε κόβοντας τις σέντρες από τα άκρα του Ολυμπιακού, είτε παρεμποδίζοντας τις μεταβιβάσεις των χαφ των φιλοξενούμενων.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook