Αλλοίωση στην Θεσσαλονίκη με Φωτιά πρωταγωνιστή!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο ΟΦΗ κρατούσε μέχρι το 91′ το 2-1 και με το έτσι θέλω απόφαση του Φωτιά, που δεν μπορεί να αποτελεί ανθρώπινο λάθος, άλλαξε απόφαση του βοηθού του ηττήθηκε με 3-1 αλλά έδειξε ότι μπορεί να πάρει την πρόκριση στο καυτό Γεντί Κουλέ.

Ο Νίκος Νιόπλιας άφησε στον πάγκο τον Μεγιάδο βάζοντας στην θέση του τον Ντε Γκούζμαν ενώ έδωσε φανέλα βασικού στον Καστάνιος αντί του Γιάννου που αγωνίστηκε κόντρα στον Ιωνικό. Ο ΟΦΗ παρατάχθηκε με 4-3-3 με τον Βάτερμαν κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα, από τα δεξιά προς τ’ αριστερά οι Μαρινάκης, Διαμαντής, Βούρος, Μπαλογιάννης, στην μεσαία γραμμή έπαιξαν οι Ντε Γκούζμαν, Γαγιέγος, Τοράλ και στην επίθεση οι Λάμπρου, Καμάου, Καστάνιος.

Ο Άρης μπήκε δυνατά στο γήπεδο επιβάλλοντας τον ρυθμό του από τα πρώτα λεπτά με τον ΟΦΗ να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο και στο 16ο λεπτό οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ όταν ο Βούρος ανέτρεψε τον Καμαρά, την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Μπρούνο Γκάμα κάνοντας το 1-0.

Ο ΟΦΗ μετά το πρώτο 20λεπτο ισορρόπησε το παιχνίδι, δίχως ωστόσο να γίνει απειλητικός προς την εστία του Ντένις που πέρασε ένα ξεκούραστο πρώτο ημίχρονο. Στα μισά του πρώτου ημιχρόνου ο ΟΦΗ έχασε τον Φελίπε Γαγιέγος που δέχτηκε μια αγκωνιά στα πλευρά και δεν μπορούσε να συνεχίσει με τον Μεγιάδο να παίρνει την θέση του. Η πίεση του Άρη μειώθηκε, φάσεις προς την εστία του Βάτερμαν δεν βγήκαν και στο 45′ ένα ακόμα χαζό μαρκάρισμα του Μεγιάδο στον Εντιαγιέ έφερε και το δεύτερο πέναλτι με τον Καμαρά να ευστοχεί διαμορφώνοντας το 2-0. Το πρώτο ημίχρονο έληξε με τον ΟΦΗ να είναι παντελώς ακίνδυνος, να μην μπορεί να απειλήσει τον Άρη που σβηστά έφτασε να έχει προβάδισμα δύο τερμάτων.

Με την σέντρα του δευτέρου ημιχρόνου ο Νιόπλιας έβγαλε από το παιχνίδι τον άτολμο Καμάου περνώντας στην θέση του τον Τσιλιανίδη που έδωσε μεγαλύτερη πνοή στην επίθεση και περισσότερη ενέργεια. Ο ΟΦΗ βελτίωσε την εικόνα του, μετά από ένα δύσκολο 5λεπτο με τον Άρη να πιέζει και κατάφερε στο 54′ να βρει το γκολ που έψαχνε με τον Τοράλ να βρίσκει τον Καστάνιος με ωραία κάθετη πάσα και τον Ολλανδό με ψύχραιμο πλασέ να μειώνει σε 2-1.

Στο 67′ ακυρώθηκε ορθώς αυτογκόλ του Διαμαντή καθώς στο ξεκίνημα της φάσης ο Εντιαγιέ ήταν σε θέση οφσάιντ. Ο Νιόπλιας στο μεταξύ πέρασε στο παιχνίδι τον Ναμπί αντί του Τοράλ με δεύτερη αναγκαστική αλλαγή για τον ΟΦΗ. Ο ΟΦΗ είχε ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοση του στο δεύτερο ημίχρονο και στο 76′ έχασε τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσει όταν κυκλοφόρησε την μπάλα με απίστευτο τρόπο, ο Καστάνιος βρήκε τον Λάμπρου που από την μικρή περιοχή του Άρη αστόχησε με το σουτ να φεύγει ψηλά άουτ. Ο ΟΦΗ απείλησε ξανά στο 80′ με δυνατό σουτ του Καστάνιος έξω από την περιοχή του Άρη με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Ντένις.

Στο 91′ έγινε η φάση που καθόρισε το τελικό αποτέλεσμα όταν ο βοηθός έδωσε άουτ υπέρ του ΟΦΗ, σε ξεκάθαρη φάση με τον Φωτιά να παίρνει πάνω του την φάση (!!) και να δείχνει κόρνερ από την εκτέλεση του να γίνεται το 3-1 με το μακρινό σουτ του Ιτούρμπε.

Μπείτε στο LIVE CENTER του Gentikoule

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook