ΟΦΗ μέχρι τέλους και νίκη με μεγάλο πάθος που τον έστειλε τέταρτο!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Με το Νιόπλια να δίνει ρεσιτάλ από τον πάγκο και τους παίκτες του ΟΦΗ να είναι ψυχωμένοι μέχρι το τελευτάιο δευτερόλεπτο ο ΟΦΗ κέρδισε 2-1 τον Ιωνικό και πήγε τέταρτος.

Ο Νίκος Νιόπλιας παρέταξε τον ΟΦΗ με τρεις αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι του Βόλου. Ο Επασί αντί του Βάτερμαν, ο Διαμαντής αντί του Πασαλίδης και ο Ντε Γκούζμαν αντί του Καμάου με τον Ολλανδό να επιστρέφει στην δράση μετά τις 3 του Οκτώβρη. Από εκεί και πέρα Βούρος, Μαρινάκης, Μπαλογιάννης στην άμυνα, Γαγιέγος και Μεγιάδο στα χαφ και στην επίθεση μετατοπίστηκε ο Τοράλ που αποτελούσε την τριάδα μαζί με Λάμπρου, Φαν Ντάινεν.

Η επιλογή του Νιόπλια να μετατοπίσει τον Ισπανό στα άκρα δεν του βγήκε ενώ ήταν ολοφάνεραο πως ο Ντε Γκούζμαν βρισκόταν εκτός ρυθμού με αποτέλεσμα να μην βοηθήθει ο ΟΦΗ δημιουργικά. Μετά το πρώτο τέταρτο του αγώνα, ο Ιωνικός ισορρόπησε το παιχνίδι, κέρδισε μέτρα στο γήπεδο με τον Επασί να λέει όχι στις προσπάθειες των Μάναλη και Σάντσες κρατώντας το μηδέν. Ο ΟΦΗ ψαχνόταν, ήταν στατικός σε πολλές περιπτώσεις, με αποτέλεσμα να του λείπει η δημιουργία και η εκτέλεση στην επίθεση και στο 42′ ήρθε ο Γαγιέγος να βρει την λύση όταν με ένα καταπληκτικό σουτ άνοιξε το σκορ βάζοντας φωτιά στο “Γεντί Κουλέ”.

Η ψυχρολουσία ήρθε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου με τον Ιωνικό να ισοφαρίζει στο 49ο λεπτό με τον Άοσμαν με σουτ από την γραμμή της περιοχής του ΟΦΗ και στην συνέχεια ο Νιόπλιας άλλαξε εντελώς την διάταξη της ομάδας του. Ο τενικός του ΟΦΗ πήρε ρίσκα από πολύ νωρίς, προχώρησε σε αλλαγή διάταξης σε 3-4-3 βγάζοντας εκτός τον αρνητικό Ντε Γκούζμαν και περνώντας στην θέση του τον Πασαλίδη με την εικόνα της ομάδας να βελτιώνεται και να πιέζει αρκετά τον Ιωνικό που ήταν επικίνδυνος μόνο στις αντεπιθέσεις.

Ο Νιόπλιας τα έπαιζε όλα για όλα στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα περνώντας στο ματς τόσο τον Καμάου, όσο τον Τσιλιανίδη που επέστρεψε στην δράση, σε επίσημο ματς μετά από 10 μήνες.

Όσο περνούσε η ώρα ο ΟΦΗ έβαζε τον Ιωνικό στην περιοχή του και στο 87′ ο Τσιγκρίνσκι πάτησε τον Γιάννου, ο Τζοβάρας έστειλε στο var τον Περράκη που έδειξε την παράβαση με τον Λάζαρο Λάμπρου να ευστοχεί και να πετυχαίνει το πολυπόθητο γκολ.

Μπείτε στο LIVE CENTER του Gentikoule

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook