Ο ΟΦΗ, ο Ιωνικός και η επιθετικότητα από την αρχή

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο ΟΦΗ υποδέχεται μια ομάδα που δεν εντυπωσιάζει αλλά είναι στο “+” με 4 ήττες σε 10 αγωνιστικές και η οποία παραδόξως δεν κλείνεται εκτός έδρας.

Κόντρα στην ομάδα της Νίκαιας ο ΟΦΗ θέλει να πετύχει την τρίτη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα, επίδοση που θα τον διατηρήσει στην πρώτη πεντάδα και ενδεχομένως να τον ανεβάσει και μια θέση στην βαθμολογία. Το ζητούμενο δεν είναι η βαθμολογική άνοδος που θα επιτύχει αλλά ο τρόπος με τον οποίο θα το κάνει. Το γράψαμε και χθες, ότι παιχνίδια όπως αυτό με τον Ιωνικό θεωρούνται και είναι πιο σημαντικά από ότι άλλα που χαρακτηρίζονται ως ντέρμπι. Όμως από εκεί και πέρα κόντρα στον Ιωνικό, ο ΟΦΗ θα κληθεί να αντιμετωπίσει μια ομάδα που δεν αγωνίζεται κλειστά, ούτε παίζει μαζική άμυνα. Αυτό έχει δείξει μέχρι στιγμής και η εικόνα της ομάδας του Σπανού είναι μια εικόνα που χαρακτηρίζεται σε συγκεκριμένους παίκτες με συγκεκριμένα επιθετικά χαρακτηριστικά.

Η απουσία του Τουράμ αφαιρεί ένα σημαντικό όπλο από τον Ιωνικό ενώ την ίδια ώρα ο μοναδικός παίκτης που μπορεί να απειλήσει είναι ο Σύρος Άοσμαν. Όμως ο φετινός ΟΦΗ δείχνει πως η ανασταλτική του λειτουργία δεν μπορεί να απειληθεί από έναν ή δύο παίκτες. Το ζητούμενο σε τέτοιου είδους “πονηρά” παιχνίδια είναι η εκκίνηση. Εάν ο ΟΦΗ καταφέρει να βρει ρυθμό από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του από το ξεκίνημα τότε η συνέχεια κρίνεται από εκείνον. Ο Ιωνικός έχει θετικό ισοζύγιο μετά από 10 αγωνιστικές με τέσσερις ήττες, τέσσερις ισοπαλίες και δύο νίκες.

Όμως σίγουρα δεν είναι ικανός να κάνει την ζημιά στον ΟΦΗ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook