Τα ματς με τον Ιωνικό και όχι τα ντέρμπι φέρνουν την εξάδα

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Τι έχουμε δει μέσα σε 10 αγωνιστικές και πως το ματς της Κυριακής είναι πιο σημαντικό από ότι το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Μέσα σε 10 ολόκληρες αγωνιστικές μπορεί να βγει ένα πρώτο, χρήσιμο, συμπέρασμα για τον ΟΦΗ και τους ανταγωνιστές του για την είσοδο στα play offs. Ο ΟΦΗ είναι 5ος με 15 βαθμούς, με δύο απώλειες βαθμών κόντρα σε Αστέρα, Λαμία αλλά δίχως ήττα.

Όμως γιατί ο ΟΦΗ είναι πέμπτος και δεν είναι ο Παναθηναϊκός; Γιατί ο Παναθηναϊκός γκέλαρε στα Γιάννενα και την Τρίπολης, ο Άρης επίσης, που έχει (αγωνιστικά) 17 βαθμούς – άρα μόνο στο +2 από τον ΟΦΗ ηττήθηκε από τον ΠΑΣ μέσα στην Θεσσαλονίκη, ο ΠΑΟΚ που είναι στο +4 από τον ΟΦΗ έχασε από Ατρόμητο, ΠΑΣ και δεν κέρδισε τον Βόλο. Και ας πήρε το ντέρμπι με την ΑΕΚ όπως και ο ΠΑΟ το “Χ” στο Φάληρο.

Τι μας δείχνουν όλα τα παραπάνω; Πως ακόμα και αν κερδίσεις ένα ντέρμπι, και έρθει η εφήμερη χαρά, την βαθμολογική διαφορά θα σου την κάνουν τα βατά ματς. Ο ΟΦΗ είναι στην 5η θέση γιατί πολύ απλά κέρδισε τον Βόλο και τον Παναιτωλικό εκτός και τον Ατρόμητο μέσα. Και ας μην κέρδισε την ΑΕΚ και ας έχασε τον ΠΑΟΚ.

Το παιχνίδι της Κυριακής κόντρα στον Ιωνικό είναι πολύ πιο σημαντικό από αυτό με τον Ολυμπιακό που ακολουθεί. Νίκες που θα κάνουν την διαφορά και μετράνε για εξάποντα είναι στα ματς με ομάδες χαμηλότερου βεληνεκούς από τον ΟΦΗ. Όσο ο ΟΦΗ θα κερδίζει “Λαμίες”, “Ιωνικούς”, “Απόλλωνες” τόσο περισσότερο θα πλησιάζει η εξάδα για εκείνον. Είναι δεδομένο αυτό και αποδεικνύεται κάθε χρόνο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook