Μεγάλη συνέντευξη Ιορδανίδη στον Athletic: “Ο Νιόπλιας είναι ο καλύτερος προπονητής στην Ελλάδα”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο επί σειρά ετών συνεργάτης του Νίκου Νιόπλια Μιχάλης Ιορδανίδης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 και αποθέωσε τον τρόπο λειτουργίας του ΟΦΗ. “Ο ΟΦΗ είναι ένα ευρωπαϊκό club, όλοι εργάζονται για να γίνει ξανά μεγάλος σε όλη την Ελλάδα” τόνισε μεταξύ των άλλων.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μιχάλης Ιορδανίδης στον Athletic Radio 104,2

Για τον φετινό ΟΦΗ: “Ο ΟΦΗ αρχίζει και ξεδιπλώνει το ταλέντο του στο πρωτάθλημα. Όμως θα ήθελα να ξεκινήσω από το οργανωτικό κομμάτι του ΟΦΗ γιατί από αυτό το στοιχείο ξεκινούν όλα σε μια ομάδα. Από πίσω υπάρχει ο κύριος Μπούσης που μαζί με τους Σαμαράδες που έχουν οργανώσει το ποδοσφαιρικό τμήμα σε τέτοιο βαθμό ώστε να λειτουργεί σε ευρωπαϊκά πρότυπα. Συν του ότι προπονητής είναι ο Νίκος Νιόπλιας που έχει καταθέσει τα διαπιστευτήρια του εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα αλλά και το γήπεδο που το βλέπω να είναι σε καταπληκτική κατάσταση όπως ο αγωνιστικός χώρος όπως επίσης μαθαίνω ότι φτιάχνεται ένα υπερσύγχρονο “Βαρδινογιάννειο”. Στο πρωτάθλημα είναι πέμπτος, παίζει πολύ ωραίο ποδόσφαιρο και όταν ο Νιόπλιας φτάσει στο επίπεδο που θέλει να βλέπει την ομάδα του να αποκτήσει την αγωνιστική ταυτότητα για να παίρνει τα αποτελέσματα και τις νίκες τότε ο ΟΦΗ θα εξελιχθεί σε μια ομάδα που θα είναι σε θέση να διεκδικήσει την είσοδο του στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας”.

Για το που στηρίζει την άποψη του για την πρώτη τετράδα: “Μα από όλα τα παραπάνω που εξήγησα. Όταν ένας σύλλογος έχει τα πάντα στο οργανωτικό κομμάτι και διαθέτει έναν εξαιρετικό προπονητή όπως ο Νιόπλιας τότε οι νίκες και η αγωνιστική άνοδος έρχονται αυτόματα”.

Για το πόσο είναι εφικτός ο στόχος της Ευρώπης: “Κοιτάξτε, ακόμα και αν δεν έρθει φέτος η Ευρώπη εγώ είμαι σίγουρος πως θα έρθει μέσα στην επόμενη τριετία και ο ΟΦΗ θα είναι σε θέση να διεκδικήσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ο Νιόπλιας ανέλαβε την ομάδα πριν από λίγους μήνες, η ομάδα χτίζεται με παίκτες που πρέπει να πάρει ο ΟΦΗ. Η ομάδα δεν έχει σταθερότητα ακόμα και αυτό είναι φυσιολογικό, παρουσιάζονται προβλήματα τραυματισμών όπως είναι αναμενόμενο. Ακολουθεί βέβαια ο Γενάρης που μπορεί να γίνουν προσθήκες που θα ανεβάσουν την ποιότητα του ΟΦΗ. Υπάρχουν άνθρωποι στην ομάδα που εργάζονται όλη την μέρα για τον ΟΦΗ με μοναδικό στόχο να ξαναγίνει μια μεγάλη ομάδα και μέσα στο γήπεδο”.

Για τον τρόπο λειτουργίας του ΟΦΗ: “Όλοι όσοι βρίσκονται μέσα στον ΟΦΗ, ασχολούνται νύχτα και μέρα για το πως θα κάνουν καλύτερη την ομάδα. Όλοι οι άνθρωποι που υποστηρίζουν το project του ΟΦΗ, από τον πρόεδρο και τους επιτελείς, μπαμπά και γιο Σαμαρά που είναι άνθρωποι του ποδοσφαίρου, έχω εξαιρετικές σχέσεις με όλα τα παιδιά γιατί είναι παιδιά του αθλήματος και στόχος τους είναι να δημιουργηθεί ένα υγιές περιβάλλον. Το μόνο που λείπει είναι να έρθουν παίκτες που θα κάνουν την διαφορά και ο Νιόπλιας θα έχει περισσότερα όπλα στην διάθεση του”.

Για τον Νίκο Νιόπλια: “Για μένα είναι από τους καλύτερους προπονητές στην Ελλάδα, αν όχι ο καλύτερος. Ο Νίκος επειδή είναι ταπεινός και πάντα κρατάει χαμηλούς τόνους, μην ξεχνάμε την πορεία του από την θέση του προπονητή. Έχει πάει σε τελικούς ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, πήρε νταμπλ με τον Παναθηναϊκό, έβγαλε τον Ατρόμητο, ανέβασε τον ΟΦΗ από την Γ’ Εθνική κάτω από δύσκολες συνθήκες, έχει τόσες επιτυχίες μέσα σε μια 15ετια. Το είδαμε και στον ΟΦΗ όταν ανέλαβε την ομάδα πως χτίζει την τακτική με βάση τον αντίπαλο και ένα πολύ μεγάλο προσόν που έχει είναι πως γνωρίζει πολύ καλά το ποδόσφαιρο, όλους τους ποδοσφαιριστές, τι μπορεί να δώσει ο κάθε παίκτης. Ο Νίκος είναι πανέξυπνος τακτικά, διαχειρίζεται το παιχνίδι άψογα ώστε η ομάδα του να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει, διαχειρίζεται άψογα τον αγώνα. Είναι φίλος μου, τον αγαπάω πάρα πολύ, μιλάμε αρκετές φορές και συνήθως τον παίρνω μετά από νίκες ώστε να τον συγχαρώ. Είμαι πολύ χαρούμενος για εκείνον και για όσα καταφέρνει με τον ΟΦΗ αλλά και για όσα πετυχαίνει στην καριέρα του”.

Για το τι του έχει κάνει εντύπωση από τον φετινό ΟΦΗ: “Βλέπεις το παιχνίδι με τον Βόλο, έχει βάλει δύο γκολ, έχει τέσσερα δοκάρια, τότε τι σχόλιο να κάνεις για αυτήν την ομάδα; Έχει εξαιρετικό ρόστερ, παιδιά που τα γνωρίζω από τις εθνικές ομάδες όπως ο Διαμαντής, ο Πασαλίδης, ο Γρίβας, ο Μπαλογιάννης που τον έκανε αριστερό μπακ και βάζοντας σε αυτήν την θέση έναν τεχνίτη παίκτη όπως είναι αυτός τότε το πιστώνεται ο προπονητής. Έχει καλούς ξένους παίκτες όπως ο Μεγιάδο, ατύχησε ο ΟΦΗ με τον τραυματισμό του Ντουρμισάι που είχε σκοράρει και ανέβαζε ρυθμό. Οι παίκτες που ήρθαν στον ΟΦΗ, επιλέχθηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε να δώσουν αυτά που θέλει η ομάδα. Θεωρώ πως στην θέση του επιθετικού υπάρχει ένα θέμα αλλά πιστεύω πως το έχουν δει στον ΟΦΗ και γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν ώστε να ενισχυθεί η ομάδα”.

Για την παρουσία ανθρώπων του ποδοσφαίρου στον ΟΦΗ: “Έχω πολύ καλές σχέσεις με όλα τα παιδιά που βρίσκονται στον ΟΦΗ και είναι υπόδειγμα του πως πρέπει να δουλεύει ένας σύλλογος όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και εκτός της χώρας”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook