Τζον Τοράλ: Η επιμονή του Sam, οι 900.000 ευρώ στην Αγγλία και η υπέρβαση του ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Η επιμονή του ΟΦΗ και του Γιώργου Σαμαρά και η δίμηνη υπομονή του club για να ντύσει στα “ασπρόμαυρα” τον Ισπανό χαφ.

Μετά από ένα δύσκολο τρίμηνο που η πόρτα της ατυχίας του χτύπησε την πόρτα όταν στο ανεπίσημο ντεμπούτο του με την φανέλα του ΟΦΗ τραυματίστηκε στο φιλικό με την Βέστερλο, ο Τζον Τοράλ επανήλθε στην δράση με τον πλέον ηχηρό τρόπο. Δύο καταπληκτικά γκολ, το ένα καλύτερο από το άλλο, δοκάρι και μια εμφάνιση γεμάτη. Η εμφάνιση του Ισπανού χαφ στον Βόλο που αποτέλεσε μια μοναδική ποδοσφαιρική παράσταση δικαίωσε τόσο τον Γιώργο Σαμαρά που γνωρίζοντας την αξία του Τοράλ επέμενε για ένα ολόκληρο δίμηνο παίζοντας ένα μεγάλο παιχνίδι υπομονής προκειμένου να τον φέρει στην Ελλάδα και να τον ντύσει στα “ασπρόμαυρα”.

H δίμηνη πολιορκία του ΟΦΗ στον Τζον Τοράλ

Ο 26χρονος κεντρικός χαφ ήταν ο πρώτος και κύριος μεταγραφικός στόχος του ΟΦΗ το περασμένο καλοκαίρι με το club να τον “πολιορκεί” για την υπογραφή του από τις αρχές Ιουνίου. Και μπορεί η προηγούμενη σεζόν να μην ήταν και η καλύτερη για τον Ισπανό που λόγω ενός τραυματισμού έχασε μεγάλο κομμάτι αυτής ωστόσο το πλούσιο βιογραφικό του, η μεταγραφή του σε ηλικία μόλις 16 χρονών από την Μπαρτσελόνα στην Άρσεναλ και το βαρύ παρελθόν του ήταν στοιχεία που δεν ήταν και τα πιο εύκολα ώστε να πειστεί να έρθει στην Ελλάδα και τον ΟΦΗ που προερχόταν από μια πολύ κακή χρονιά.

Τα κονέ του Γιώργου Σαμαρά στο Νησί

Ο Γιώργος Σαμαράς ανέλαβε προσωπικά να πείσει τον Τζον Τοράλ να αφήσει την Αγγλία μετά από μια ολόκληρη δεκαετία, επιστράτευσε προσωπικές επαφές από τα χρόνια που έπαιζε ο ίδιος στην Μεγάλη Βρετανία και έχοντας φορέσει και ο ίδιος την φανέλα της Μπέρμιγχαμ, πήρε το απαραίτητο feedback για το ταλέντο του Ισπανού δίχως τον παραμικρό δισταγμό. Οι προσωπικές επαφές του “Sam” στην Αγγλία και ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκε την υπόθεση μεταγραφής του Τζον Τοράλ ήταν εκείνες που έγειραν την πλάστιγγα υπέρ του ΟΦΗ προχωρώντας στην υλοποίηση αυτής της σπουδαίας προσθήκης.

Το συμβόλαιο των 900.000 ευρώ στην Μπέρμιγχαμ

Και μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που την προηγούμενη σεζόν οι ετήσιες απολαβές του έφταναν τις 900.000 ευρώ στην Μπέρμιγχαμ! Ένα τεράστιο συμβόλαιο που βέβαια δεν είναι το ίδιο με αυτό με το οποίο συμφώνησε με τον ΟΦΗ βάζοντας την υπογραφή του για τα επόμενα τρία χρόνια. Ωστόσο και το ίδιο το club γνωρίζοντας το πόσο μεγάλη θα είναι μια τέτοια προσθήκη για τον ΟΦΗ φρόντισε να κάνει την υπέρβαση, οικονομικά φέρνοντας στην Ελλάδα έναν παίκτη που υπό άλλες συνθήκες θα ερχόταν μόνο για διακοπές.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook