ΟΦΗ: 68 λεπτά μακριά από το ρεκόρ 96 χρόνων!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο ΟΦΗ δεν έχει δεχτεί γκολ για 443 λεπτά και απομένει το παιχνίδι με τον Ιωνικό για να καταγράψει την μεγαλύτερη επίδοση της ιστορίας του.

Η τρομερή αμυντική επίδοση του ΟΦΗ στο φετινό πρωτάθλημα καταγράφεται πλήρως μέσα από τους αριθμούς και τις επιδόσεις του. Ήδη μετά και το παιχνίδι με τον Βόλο, η εστία των Επασί και Βάτερμαν δεν έχει παραβιαστεί για 443 λεπτά καθώς δεν έχει δεχτεί γκολ από τις 17 Οκτωβρίου και το 7ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Παναιτωλικό όταν και ο Καρέλης σκόραρε εις βάρος του.

Έκτοτε ακολούθησαν τα παιχνίδια κόντρα σε Λαμία, Παναθηναϊκό, Ατρόμητο και Βόλο όπου δεν δέχτηκε γκολ και συνολικά έχει διατηρήσει σε έξι αγωνιστικές απαραβίαστη την εστία του καθιστώντας τον “πρωταθλητή” στα clean sheets.

Πλέον με συμπληρωμένα 443 λεπτά δίχως να έχει δεχτεί γκολ, απέχει άλλα 69 ώστε να πραγματοποιήσει το μεγαλύτερο ρεκόρ της ιστορίας του και να ξεπεράσει την “στοιχειωμένη” επίδοση από την σεζόν 1986 – 1987.

Το ρεκόρ της ιστορίας του παραμένει αξεπέραστο εδώ και 34 ολόκληρα χρόνια αφού η καλύτερη επίδοση του χρονολογείται από το 1987 όταν και ακολούθησαν πέντε συνεχόμενα παιχνίδια δίχως να δεχτεί γκολ.

Ο Βαγγέλης Βλάχος στο 9ο λεπτό του παιχνιδιού είχε πετύχει στις 4 Ιανουαρίου το τελευταίο γκολ, πριν ακολουθήσουν πέντε παιχνίδια, στη νίκη του Παναθηναϊκό με 2-1. Στην συνέχεια ακολούθησαν πέντε αγωνιστικές και συνολικά 511 λεπτά δίχως να παραβιαστεί η εστία του ΟΦΗ – επίδοση που αποτελεί την καλύτερη της ιστορίας του και στην οποία μπήκε τέλος στις 22 Φεβρουαρίου όταν ηττήθηκε στην Δράμα από την Δόξα με 2-0.

Ενδιάμεσα είχαν ακολουθήσει τα παιχνίδια κόντρα σε Ηρακλή, Βέροια, Διαγόρα, ΠΑΣ Γιάννινα και Πανιώνιο που η εστία του ΟΦΗ παρέμεινε απαραβίαστη.

Πλέον την επόμενη Κυριακή ο ΟΦΗ κόντρα στον Ιωνικό βρίσκεται μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση που εφόσον συνδυαστεί με νίκη θα επιτύχει και την καλύτερη αμυντική επίδοση ολόκληρης της εστίας του.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook