Μεγιάδο – Γαγιέγος: Οι αριθμοί τους συγκρίνονται μόνο με Εμβιλά, Μπουχαλάκη

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Μιγκέλ Μεγιάδο και Φελίπε Γαγιέγος με την παρουσία τους δείχνουν πως αποτελούν ένα από τα δύο δίδυμα κεντρικών χαφ στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Οι αμυντικές επιδόσεις του ΟΦΗ στο φετινό πρωτάθλημα είναι από τις καλύτερες, ατομικές, των τελευταίων χρόνων και όπως πολύ σωστά είπε ο Νίκος Νιόπλιας στην συνέντευξη τύπου του αγώνα του Σαββάτου, σε αυτήν την επίδοση έχουν συντελέσει όλοι οι ποδοσφαιριστές και δεν οφείλεται μόνο στην παρουσία του τερματοφύλακα και των αμυντικών.

Ωστόσο, εκείνοι που έχουν στήσει ένα τείχος – τέρας μπροστά από την εστία του ΟΦΗ δεν είναι άλλοι από τους Μεγιάδο, Γαγιέγος. Από τις 17 Οκτωβρίου και το παιχνίδι του Αγρινίου όταν και ο Μιγκέλ Μεγιάδο πάτησε ξανά το χορτάρι συνθέτοντας ένα καταπληκτικό δίδυμο στα χαφ με τον Φελίπε Γαγιέγος, η αμυντική ισορροπία του ΟΦΗ έχει περάσει σε άλλο level.

Δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί και αυτό αποδεικνύεται μέσα από τους αριθμούς που αποτυπώνονται πλήρως για τα επίτευγματα των δύο κεντρικών μέσων του ΟΦΗ. Ο Φελίπε Γαγιέγος αποτελεί βασικό γρανάζι του ΟΦΗ από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος και με εξαίρεση το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ όπου απουσίασε λόγω ίωσης, παραμένει στις επάλξεις με εντυπωσιακούς αριθμούς να προκύπτουν.

Μετά από εννέα συμμετοχές με την φανέλα του ΟΦΗ ο Χιλιανός μέσος υπερέχει έναντι του Ανδρέα Μπουχαλάκη σε όλες τις κατηγορίες που αφορούν τις μεταβιβάσεις. Σύμφωνα με την στατιστική ανάλυση της Opta ο Φελίπε Γαγιέγος έχει περισσότερες επιτυχημένες πάσες από τον Μπουχαλάκη – 323 έναντι 305 του Κρητικού μέσου του Ολυμπιακού. Ακόμα και το ποσοστό ακρίβειας στις πάσες είναι υψηλότερο του Γαγιέγος έναντι του Μπουχαλάκη με τον Φελίπε Γαγιέγος να έχει 87,8% αντί για το 85,7% του μέσου του διεθνούς χαφ των Πειραιωτών ενώ ο Χιλιανός είναι καλύτερος και σε εκείνες πάνω από την σέντρα με 80,1%.

Τα ίδια ισχύουν και στην σύγκριση Μιγκέλ Μεγιάδο και Γιαν Εμβιλά με πολύ εντυπωσιακούς αριθμούς να προκύπτουν μέσα από την στατιστική κατηγορία της Opta. Με τον Αργεντινό μέσο του ΟΦΗ να έχει απουσιάσει από τα πέντε πρώτα παιχνίδια του ΟΦΗ, είναι φυσιολογικό να έχει λιγότερες μεταβιβάσεις από ότι ο μέσος του Ολυμπιακού, ωστόσο το ποσοστό επιτυχίας στις μεταβιβάσεις είναι ιδιαίτερα υψηλό με τον “Μέγια” να τρέχει στο πρωτάθλημα με ποσοστό 86% έναντι του 86,4%.

Η κοινή παρουσία Μεγιάδο και Γαγιέγος και το γεγονός πως ο Χιλιανός “δένει” απόλυτα με τον Αργεντινό απελευθερώνοντας τον σε απόλυτο βαθμό αποτυπώνεται από το ποσοστό των μεταβιβάσεων μπροστά από το κέντρο με εκείνο του Μιγκέλ Μεγιάδο να ξεπερνάει το 80% και συγκεκριμένα ανέρχεται στο 81,8% έναντι του 81,3% του Εμβιλά.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook