Ο Νιόπλιας έστειλε ένα σπάνιο μήνυμα ενότητας και εμπιστοσύνης προς τον κόσμο του ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Όλα όσα είπε ο Νίκος Νιόπλιας για το κλίμα που δημιουργήθηκε το περασμένο καλοκαίρι δεν είναι τίποτα άλλο παρά μόνο ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους να πιστέψουν το project του ΟΦΗ. Το Gentikoule αναλύει.

Το ξέσπασμα του Νίκου Νιόπλια μετά το τέλος του αγώνα με τον Βόλο δεν ήρθε ως πυροτέχνημα, όπως ενδεχομένως πιστεύουν κάποιοι, αλλά ήταν μια σκέψη που γινόταν εδώ και καιρό στα ενδότερα της ομάδας. Και είναι και μια πραγματικότητα, όλα όσα περιέγραψε ο Νίκος Νιόπλιας μετά το τέλος του αγώνα του Σαββάτου αφού το περασμένο καλοκαίρι και ενώ ο ΟΦΗ βρισκόταν στην Ολλανδία αντιμετωπίζοντας ανώτερες και πιο έτοιμες από αυτόν ομάδες (άλλωστε αυτή είναι η φιλοσοφία της προετοιμασίας) οι περισσότεροι στέκονταν στα αποτελέσματα και λιγότερο στην εικόνα. Πολλοί ήταν εκείνοι που εξέφραζαν τον πεσιμισμό τους για τον φετινό ΟΦΗ όμως εντός του club από την πρώτη στιγμή ήταν σίγουροι για τις δυνατότητες της ομάδας και δεν υπήρξε ποτέ καμία αμφιβολία προς σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Άλλωστε όταν μιλάμε για μια ισχυρή ποδοσφαιρική προσωπικότητα όπως είναι ο Νίκος Νιόπλιας που μετά από 30 χρόνια παρουσίας στον ΟΦΗ και το ελληνικό ποδόσφαιρο, έχει αποκτήσει το δικαίωμα του να λέει ελεύθερα την άποψη του, κανείς δεν μπορεί να τον ψέξει για όσα είπε. Και δεν το έκανε και κανείς.

Οι δηλώσεις του Νίκου Νιόπλια στην κάμερα της Cosmote δεν ήταν τίποτα παραπάνω παρά ένα μήνυμα προς τον κόσμο του ΟΦΗ για να πιστέψει ακόμα περισσότερο την ομάδα. Το έλεγε και ο ίδιος από τα πρώτα επίσημα ματς σε κάθε δημόσια τοποθέτηση του. “Θα είμαστε καλύτεροι συνέχεια, θέλουμε χρόνο” και πράγματι ο ΟΦΗ του τελευταίου 40ημερου όχι μόνο είναι αήττητος αλλά – κυρίως αυτό – παρουσιάζει, από παιχνίδι σε παιχνίδι, μια αλματώδη βελτίωση στην εικόνα που παρουσιάζει παίζοντας μάλιστα χωρίς παίκτες – κλειδιά όπως οι Χουάν Νέιρα και Φιορίν Ντουρμισάι.

Η δημόσια τοποθέτηση του προπονητή του ΟΦΗ και ο τρόπος με τον οποίο επικοινώνησε όλα όσα ήθελε να πει είναι και ένα ηχηρό μήνυμα εμπιστοσύνης και πίστης προς την ίδια την ομάδα. Γνωρίζει και ο ίδιος πως τα ψυχολογικά κατάλοιπα της προηγούμενης χρονιάς δεν μπορούν να φύγουν από την μια μέρα στην άλλη. Όμως η πίστη στην ομάδα, στον τρόπο δουλειάς που γίνεται από σύσσωμο τον οργανισμό είναι ένας παράγοντας αρκετά σημαντικός ώστε ο ΟΦΗ και ο κόσμος του να συνεχίζουν με μεγαλύτερη εμπιστούνη και κυρίως περισσότερη πίστη στην ομάδα. Ακόμα και αν έρθουν αρνητικά αποτελέσματα, που δεδομένα θα έρθουν γιατί αυτός είναι ο αθλητισμός, η πίστη στην δουλειά που γίνεται στην ομάδα δεν πρέπει να χαθεί αλλά αντιθέτως να μεγαλώνει συνεχώς με την πάροδο του χρόνου.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook