Η καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος: 6 clean sheet σε 10 αγώνες!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Η άμυνα του ΟΦΗ όχι μόνο δοκιμάστηκε απέναντι στην επίθεση των 18 γκολ σε 9 αγωνιστικές αλλά αποδεικνύει πως είναι η καλύτερη του φετινού πρωταθλήματος.

Ο ΟΦΗ πήγαινε στον Βόλο για να αντιμετωπίσει μια ομάδα που είχε πετύχει 18 γκολ, δεύτερη καλύτερη επίδοση στο πρωτάθλημα, είχε σκοράρει σε όλα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος και ενώ εκείνος ταξίδευε για την Μαγνησία έχοντας ως “προίκα” την τρίτη καλύτερη άμυνα – βάσει αριθμών – αλλά ουσιαστικά την καλύτερη σε όλη την Λίγκα. Ο ΟΦΗ σε 10 αγωνιστικές έχει δεχτεί 8 μόλις γκολ μετά από 10 αγωνιστικές, εκ των οποίων τα έξι στα δύο από αυτά (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ) ενώ είναι και πρωταθλητής στα clean sheets καθώς για έξι αγωνιστικές έχει παραμείνει απαραβίαστη η εστία των Επασί, Βάτερμαν.

Όπως πολύ σωστά είπε και ο Νίκος Νιόπλιας μετά το τέλος του αγώνα με τον Βόλο, η αμυντική λειτουργία εξαρτάται από τον τερματοφύλακα μέχρι και τον επιθετικό. Στο παιχνίδι του Πανθεσσαλικού είδαμε τον Φαν Ντάινεν να πιέζει, τον Καμάου να κυνηγάει τον Φεράρι και τους Μεγιάδο, Γαγιέγος να σαρώνουν την μεσαία γραμμή.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook