Βόλος – ΟΦΗ: Η χειρότερη άμυνα vs της καλύτερης του πρωταθλήματος

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Βόλος της καλύτερης επίθεσης αλλά και της χειρότερης άμυνας και ο ΟΦΗ που δεν έχει δεχτεί γκολ στις πέντε από τις εννέα αγωνιστικές.

Με τον φετινό Βόλο παρατηρείται το εξής παράδοξο: Η ομάδα του Αμπρασκάλ έπειτα από εννέα αγωνιστικές διαθέτει την δεύτερη καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος έχοντας πετύχει 18 γκολ αλλά την ίδια ώρα έχει δεχτεί τον ίδιο αριθμό τερμάτων – επίδοση που την κατατάσσει στην δεύτερη χειρότερη θέση του πρωταθλήματος.

Την ίδια ώρα ο ΟΦΗ ναι μεν έχει πετύχει, μόλις 9 γκολ σε ισάριθμες αγωνιστικές, όμως την ίδια ώρα έχει δεχτεί 8 και επιπρόσθετα δεν έχει παραβιαστεί η εστία του Επασί στις πέντε από αυτές. Στοιχείο που στον ΟΦΗ δικαιούνται να υπερηφανεύονται πως διαθέτουν την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος. Την ίδια ώρα που μετά το 1-3 στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, έχουν ακολουθήσει τρία συνεχόμενα παιχνίδια απέναντι σε Λαμία, Παναθηναϊκό και Ατρόμητο που δεν δέχτηκε κανένα τέρμα.

Με βάση τους παραπάνω αριθμούς, το διακύβευμα του αγώνα του Σαββάτου είναι πως ο ΟΦΗ θα μπορέσει να βρει τους χώρους, που δεδομένα υπάρχουν, προς την περιοχή του Βόλου και απέναντι σε μια άμυνα που είναι εύθραυστη και με μεγάλη ανισορροπία ανάμεσα στις γραμμές της. Σαφώς και η άμυνα του ΟΦΗ θα δοκιμαστεί σε ένα ιδιαίτερα σημαντικό crash test απέναντι σε μια επίθεση που δείχνει να αποδίδει σε πολύ μεγάλο βαθμό, με τεράστια ικανότητα στο τρανζίσιον παιχνίδι αλλά κυρίως με έφεση στο να φέρνει αρκετούς παίκτες στην αντίπαλη περιοχή.

Αυτό βέβαια έχει και παράπλευρες απώλειες αφού η αυξημένη επιθετικότητα του Βόλου, του δημιουργεί του ίδιου πρόβλημα στην αργή μετάβαση προς την άμυνα του με παίκτες που αγωνίζονται στον άξονα και οι οποίοι δεν φημίζονται για την ταχύτητα τους.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook