Ο Νιόπλιας επικοινώνησε όλο το οργανόγραμμα του ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Η αποκαλυπτική συνέντευξη του Νίκου Νιόπλια στο Sport24 αναδεικνύει και αποκαλύπτει τον μοναδικό, στην Ελλάδα, τρόπο λειτουργίας του ΟΦΗ ως ένα ποδοσφαιρικό club.

Ο Νίκος Νιόπλιας είναι ένας άνθρωπος που δεν μιλάει συχνά. Αλλά το αντίθετο. Μιλάει σπάνια αλλά πάντα, δίχως καμία εξαίρεση, όταν το κάνει έχει να πει κάτι. Άλλωστε πρόκειται για μια προσωπικότητα όπως η δική του, ο Νίκος Νιόπλιας έχει αποκτήσει το δικαίωμα μέσα από την 30ετη παρουσία του στο ποδόσφαιρο να λέει την γνώμη του με θάρρος και πάντα με ειλικρίνεια.

Αυτό συνέβη και στην συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στο Sport24 με τον Νίκο Νιόπλια να δίνει μια μοναδική ευκαιρία σε ολόκληρο τον κόσμο του ΟΦΗ να εκπαιδευτεί γύρω από όλα όσα συμβαίνουν σε ολόκληρο τον οργανισμό. Ένας γνήσιος ποδοσφαιράνθρωπος όπως είναι ο τεχνικός του ΟΦΗ έχει την ικανότητα να επικοινωνήσει με απλά λόγια όλα όσα συμβαίνουν εντός του συλλόγου.

Το ποδοσφαιρικό πλάνο του ΟΦΗ που επεκτείνεται και εκτός αγωνιστικών χώρων αναλύθηκε πλήρως μέσα από όλα όσα είπε ο Νίκος Νιόπλιας.

Τι βρίσκεται πίσω από τις λέξεις του Νίκου Νιόπλια; Αρχικά επικοινωνεί τον τρόπο σχεδιασμού του ποδοσφαιρικού τμήματος.

ΕΙΠΕ: “Επίσης, αλλάζει διαρκώς και το ποδόσφαιρο. Παλαιότερα, έπρεπε ένας προπονητής να τα κάνει όλα μόνος του. Τώρα έχουμε όλα τα εφόδια. Καταρτισμένους συνεργάτες, υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Τα πάντα. Ο καθένας έχει το ρόλο του. Κι αυτό είναι κάτι που προσωπικά με ξεκουράζει και ως άνθρωπο”.

Και πράγματι το ποδόσφαιρο εξελίσσεται, πλέον ο προπονητής δεν έχει τον ρόλο που είχε πριν από 20 και 30 χρόνια όταν περνούσαν όλα από τα χέρια του. Πλέον, στο σύγχρονο ποδόσφαιρο ο προπονητής έχει εντελώς διαφορετικό ρόλο. Δεν ψάχνει παίκτες, δεν παρακολουθεί ο ίδιος, κοιτάζει τα χαρακτηριστικά που θέλει για κάθε μεταγραφή και στην συνέχεια δίνει το πράσινο φως ή όχι για κάθε προσθήκη στο ρόστερ.

ΕΙΠΕ: “Γνωρίζω πως πολλές φορές η λέξη “διαχειριστής” χρησιμοποιείται υποτιμητικά. Ξέρεις τι κάνουν τώρα, όμως, οι προπονητές; Βάζουν τους συνεργάτες να κάνουν την προπόνηση. Αλλά ο προπονητής δεν παύει να είναι γνώστης, γιατί αυτός βγάζει την προπόνηση. Δες πόσοι κάνουν προπόνηση εδώ μέσα και πόσους συνεργάτες έχουμε”.

Ο ΟΦΗ το περασμένο καλοκαίρι δημιούργησε ένα επταμελές τεχνικό τιμ που φρόντισε να το προσφέρει ως “όπλο” στα χέρια του Νίκου Νιόπλια και τα αποτελέσματα έχουν φανεί. Απερίσπαστος ο Νιόπλιας, από έξτρα δουλειά που ενδεχομένως να του πρόσθετε επιπλέον φόρτο εργασίας, μπορεί να επικεντρώνεται πλήρως στα δικά του καθήκοντα και αυτό είναι κάτι που συμβαίνει στο σύγχρονο ποδόσφαιρο παγκοσμίως.

ΕΙΠΕ: “Εδώ πρώτα κοιτάζουν να δημιουργήσουν μία καλή ομάδα, έναν καλό οργανισμό και μετά όλα τα άλλα. Διότι με αυτό τον τρόπο θα έρθουν και τα αποτελέσματα και άρα θα είναι και πιο εύκολο να προσελκύσουν καλούς παίκτες”.

Όταν ο ΟΦΗ φροντίζει να επενδύει στις εγκαταστάσεις του και εδώ και τόσα χρόνια αναφερόμαστε στην σπουδαιότητα της παρουσίας του ΒΑΚ, αυτό μακροπρόθεσμα θα έχει οφέλη και στο κομμάτι των μεταγραφών. Είναι διαφορετικό για έναν ποδοσφαιριστή που έρχεται από το εξωτερικό να βλέπει τις εγκαταστάσεις του ΟΦΗ, παίρνει την ανάλογη απόφαση με μεγαλύτερη ευκολία από ότι να δει ένα club που δεν προσφέρει στον αθλητή τα απαραίτητα.

Ο Νίκος Νιόπλιας κατάφερε να επικοινωνήσει απλόχερα με τον κόσμο του ΟΦΗ ολόκληρο το οργανόγραμμα του συλλόγου και το πως λειτουργεί το ποδοσφαιρικό τμήμα και πράγματι αποτέλεσε μια μεγάλη ευκαιρία για τους φιλάθλους της ομάδας να αντιληφθούν τι ακριβώς συμβαίνει εντός του οργανισμού.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook