Βούρος: “Να γίνει “κάστρο” το σπίτι μας”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Σε μια εκ βαθέων συνέντευξη ο Πραξιτέλης Βούρος μίλησε στη Νova και την εκπομπή “Ώρα των Πρωταθλητών” και αναφέρθηκε στον φετινό ΟΦΗ αλλά και στις επιδόσεις του μέσα στο Ηράκλειο.

Αναλυτικά όσα είπε ο αρχηγός του ΟΦΗ

Για τη νίκη επί του Ατρομήτου: “Είχαμε ανάγκη αυτή τη νίκη γιατί δεν είχαμε κερδίσει μέσα στο σπίτι μας, συνδυάστηκε με πολύ καλή εμφάνιση από όλα τα παιδιά”.

Για το ότι δεν είχε κερδίσει ο ΟΦΗ εντός: “Παρουσιαζόμασταν καλύτεροι εκτός έδρας και εντός το έπαιρνες λίγο αψήφιστα και αν συνυπολογίσεις πως πέρυσι μάθαμε να παίζουμε χωρίς τον κόσμο μας που έχει σταθεί στην ομάδα σε όλες τις κατηγορίες, πρέπει να δημιουργήσουμε την έδρα μας σε κάστρο ώστε να αναρριχηθούμε στην βαθμολογία”.

Για την παρουσία του κόσμου του ΟΦΗ: “Ήρθα σε μια ομάδα που ο κόσμος δημιουργεί τρομερή ατμόσφαιρα αλλά και μια πίεση γιατί καλώς ή κακώς μέσα στην έδρα σου πρέπει να παίρνεις το μάξιμουμ των βαθμών”.

Για τα δύο γρήγορα γκολ κόντρα στον Ατρόμητο: “Επειδή στο ματς με την ΑΕΚ χάναμε 0-3, καταφέραμε να ισοφαρίσουμε και δεν πρέπει να είσαι εφησυχασμένος. Ακόμα και στο 2-0 έπρεπε να είμαστε σοβαροί και να μην απειληθούμε”.

Για τις δικές του εμφανίσεις: “Δεν μπορώ να πω εγώ αν παίζω καλά ή άσχημα. Πάντα βοηθώ την ομάδα να πετυχαίνει τους στόχους της. Έχουμε ξεκινήσει καλά σαν σύνολο και σε συνδυασμό με αυτό, αποδίδουν καλά και οι παίκτες”.

Για το ενδεχόμενο να κληθεί στην Εθνική ομάδα: “Με κάνει χαρούμενο όσα είπε και μου δίνει μεγάλο κίνητρο για να αγωνίζομαι σε υψηλό επίπεδο. Ο κύριος Φαν Σιπ έχει αποδείξει πως δεν έχει κολλήματα και καλεί στην εθνική ομάδα όποιον παίζει καλά. Μου δίνει κίνητρο να δουλεύω σκληρά και να προσπαθώ ακόμα περισσότερο. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο για έναν ποδοσφαιριστή”.

Για την Εθνική ομάδα: “Είχαμε βρεθεί αρκετά χαμηλά, είναι η μόνη ομάδα στην Ελλάδα που πραγματικά πρέπει να μας ενώνει αν και αυτό δεν συμβαίνει. Μου αρέσει αυτό που βλέπω, έχει επιφορτιστεί με ένα μεγάλο βάρος από τις προηγούμενες γενιές και όλοι πρέπει να βρεθούν δίπλα στην προσπάθεια που είναι σε εξέλιξη ούτως ώστε να φανεί το έργο του εκάστοτε προπονητή που είναι στην εθνική ομάδα”.

Για το όνειρο να αγωνιστεί στο εξωτερικό: “Δεν παίζουν μόνο στο εξωτερικό αλλά και σε πολύ υψηλό επίπεδο. Όλα τα παιδιά κάνουν αξιοθαύμαστη καριέρα, ακούγεται ο Έλληνας ποδοσφαιριστής και αυτό είναι καλό για εμάς ώστε να ανοίξει η αγορά και να αποκτηθεί ένας παίκτης από την χώρα μας. Όσο για μένα, σίγουρα σκέφτομαι το εξωτερικό και να είμαστε γεροί να δοκιμάσουμε την τύχη μας”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook