Η “κόλλα” που λέγεται Φελίπε Γαγιέγος

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Η κοινή παρουσία Μιγκέλ Μεγιάδο και Φελίπε Γαγιέγος ξεκίνησε στο Αγρίνιο και αναδεικνύεται η μεγάλη επιμονή του ΟΦΗ να φέρει τον Χιλιανό στην Κρήτη.

Μέχρι πέρυσι και με τον Μιγκέλ Μεγιάδο να αποτελεί τον αμυντικό χαφ που αναδεικνύεται πλέον σε έναν από τους καλύτερους παίκτες, στην θέση του, στο ελληνικό πρωτάθλημα υπήρχε ο φόβος για το πως θα μπορεί να αναχαιτίζει τους αντίπαλους μέσους. Στην τριετία που βρίσκεται στο Ηράκλειο ο Μιγκέλ Μεγιάδο τα ανασταλτικά του προσόντα έχουν αναδειχθεί σε μεγάλο βαθμό και αποδεικνύεται στην πράξη πόσο πολύ έλειπε ένας παίκτης, με παρόμοια χαρακτηριστικά, στο πλάι του.

Την πρώτη συνύπαρξη Μεγιάδο και Γαγιέγος την παρακολουθήσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό και κόντρα στον Παναθηναϊκό η παρουσία των δυο τους έφτασε στο pick. Δύο μέσοι με παρόμοια χαρακτηριστικά που φαίνεται ξεκάθαρα πως ο ένας συμπληρώνει τον άλλον καθώς ο Γαγιέγος είναι παίκτης που έχει καλύτερη τεχνική και μεγαλύτερη προσήλωση στο πως θα ανεβάζει το παιχνίδι του ΟΦΗ. Είναι αξιοθαύμαστη η τακτική προσήλωση του Χιλιανού χαφ που παίζοντας δίπλα στον Μιγκέλ Μεγιάδο του προσφέρει ανάσες αλλά και παράλληλα την ηρεμία να είναι συγκεντρωμένος στα ανασταλτικά του καθήκοντα δίχως να καταναλώνει άσκοπα δυνάμεις.

Η παρουσία του Φελίπε Γαγιέγος αλλά και το γεγονός ότι υπερτερεί στην ταχύτητα ενόψει του Μεγιάδο, του δίνει την δυνατότητα να πρεσάρει με μεγαλύτερη ένταση – απόδειξη πως στο παιχνίδι της Λεωφόρου ήταν η “κόλλα” του ΟΦΗ πάνω στον Αλεξανδρόπουλο μη επιτρέποντας στον χαφ των γηπεδούχων να συνεισφέρει στο build up και να υποχρεώνεται να γυρίσει την μπάλα προς τα στόπερ ή τον Μπρινιόλι. Ο Χιλιανός χαφ αποδεικνύει αλλά και δικαιώνει την επιμονή του ΟΦΗ προς το πρόσωπο του ώστε να τον φέρει στην Ελλάδα αλλά και το παιχνίδι υπομονής που “έπαιξε” όλο το καλοκαίρι μέχρι και να ξεμπερδέψει με την Ατλέτικο Σαν Λουίς. Η παρουσία του Χιλιανού χαφ αποδεικνύεται καταλύτης στην ακόμα μεγαλύτερη επίδραση του Μιγκέλ Μεγιάδο στο παιχνίδι του ΟΦΗ και δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός πως ο Αργεντινός στα δύο παιχνίδια εκτός Κρήτης έχει πραγματοποιήσει φανταστικές εμφανίσεις.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook