Ο “Μπάλο”, η γνώριμη θέση του αριστερού μπακ και η παρουσία του στην Λεωφόρο

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Κωνσταντίνος Μπαλογιάννης αποτελεί την μεγάλη αποκάλυψη των τελευταίων αγώνων του ΟΦΗ με το Νίκο Νιόπλια να τον έχει μονιμοποιήσει στην θέση του αριστερού μπακ.

Από το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό και έπειτα, για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική, ο 23χρονος ποδοσφαιριστής που ήρθε στον ΟΦΗ ως “8αρι” μονιμοποιείται στην θέση του αριστερού μπακ. Εκεί όπου από το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου ο ΟΦΗ εμφάνιζε ιδιαίτερα προβλήματα και παρότι το καλοκαίρι φαινόταν να έχει προβάδισμα ο Λυμπεράκης τελικώς δεν κατάφερε να βρεθεί ο παίκτης που θα πάρει σπίτι του την φανέλα του αριστερού μπακ.

Στο παιχνίδι του Αγρινίου, πριν από 20 ημέρες, ο Νιόπλιας έκανε ένα αναγκαστικό τρικ, λόγω ενοχλήσεων του Κοροβέση, περνώντας στην 11αδα τον “Μπάλο” χρίζοντας τον αριστερό μπακ και αυτό… ήταν. Ο 23χρονος ποδοσφαιριστής πήρε την θέση του βασικού κάνοντας μια εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Βέβαια μπορεί ο Μπαλογιάννης να αγωνίζεται ως κεντρικός χαφ όμως η θέση του αριστερού μπακ δεν είναι άγνωστη προς εκείνον.

Το καλοκαίρι του 2018 ο Μπαλογιάννης συμμετέχει στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ με τον Λουτσέσκου προπονητή. Ο τότε 19χρονος ποδοσφαιριστής δουλεύει αρκετά και ο Ρουμάνος του δίνει χρόνο συμμετοχής ως αριστερό μπακ. Ο ίδιος σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις την ίδια χρονιά και μιλώντας στον Arena FM αναφέρεται στην χρησιμοποίηση του στο αριστερό άκρο της άμυνας που δηλώνει πρόθυμος να παίξει παντού: «Η θέση που ξέρω καλύτερα είναι αυτή του μέσου. Έτυχε, βέβαια, να παίξω και ως αριστερό μπακ στο παρελθόν και μου άρεσε αυτή η θέση. Το σημαντικό για μένα είναι να ανταπεξέλθω στις προσδοκίες του προπονητή, σε όποια θέση και αν με χρησιμοποιήσει».

Δεν είναι καθόλου τυχαία η τοποθέτηση του Νίκου Νιόπλια μετά το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό πως “ο Μπαλογιάννης μπορεί να εξελιχθεί σε μια από τις εκπλήξεις του πρωταθλήματος και να αποτελέσει σημαντική επιλογή για την θέση του αριστερού μπακ”.

Ο 23χρονος ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ έχει μονιμοποιηθεί, από το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό και έπειτα, στην θέση του αριστερού μπακ και κόντρα στον Παναθηναϊκό πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση.

Μιλώντας στην κάμερα της Cosmote Tv απάντησε σε ερώτηση που του έγινε για την παρουσία του στην θέση του αριστερού μπακ: «Νιώθω άνετα σε αυτή τη θέση, είχα παίξει παλιά. Παιχνίδι με παιχνίδι θα γίνομαι καλύτερος, θέλω να ανταμείψω τον προπονητή που με εμπιστεύεται σε αυτή τη θέση».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook