Πετρόπουλος στον Athletic: “Θα παρουσιαστεί καλύτερος ο ΟΦΗ, ο Νιόπλιας ξέρει τι πρέπει να κάνει”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Αντώνης Πετρόπουλος μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για τον φετινό ΟΦΗ, το Νίκο Νιόπλια αλλά και για τα μελλοντικά του σχέδια μετά την αποχώρηση του από την ενεργό δράση.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αντώνης Πετρόπουλος στον Athletic Radio 104,2

Για τις δύο θητείες του στον ΟΦΗ: “Είναι δύο θητείες με τελείως διαφορετικές καταστάσεις. Άλλες διοικήσεις αλλά με παρόμοιους στόχους. Την πρώτη χρονιά μου στον ΟΦΗ με προπονητή τον κύριο Παράσχο η ομάδα είχε καλούς παίκτες αλλά βρισκόταν χαμηλά στην βαθμολογία και κατέληξε η ομάδα να παραμείνει στην κατηγορία. Στην δεύτερη θητεία μου στον ΟΦΗ, είχε προηγηθεί μια σχετικά καλή χρονιά για την ομάδα που τερμάτισε έκτη και αποκλείστηκε από τον τελικό του κυπέλλου στην παράταση. Ήταν ένα εξάμηνο που κράτησα τα θετικά από τον ΟΦΗ, δέθηκα με την ομάδα και ειλικρινά χαίρομαι για αυτό”.

Για τον φετινό ΟΦΗ: “Είμαι αισιόδοξος πως ο ΟΦΗ θα παρουσιάσει πολύ καλύτερο πρόσωπο στην πορεία του πρωταθλήματος. Αυτό πηγάζει από τους ανθρώπους που βρίσκονται στην ομάδα, τους γνωρίζω προσωπικά και έχω συνεργαστεί μαζί τους. Όλο το οικοδόμημα του ΟΦΗ, από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο που εργάζεται στην ΠΑΕ είναι άτομα που βρίσκονται σε ένα περιβάλλον που εκπέμπει υγεία. Ο ΟΦΗ έχει πλαισιωθεί από άτομα που γνωρίζουν πολύ καλά το ποδόσφαιρο και με κάποιους εξ’ αυτών είτε συνεργάστηκα, είτε γνωρίζομαι προσωπικά και ξέρω την αξία τους”.

Για την μέχρι τώρα παρουσία του ΟΦΗ: “Στο ποδόσφαιρο παίζει σημαντικό ρόλο η ψυχολογία. Όταν δεν πάρεις τα αποτελέσματα που θέλεις τότε τα πόδια σου γίνονται βαριά. Θεωρώ πως επειδή το ρόστερ του ΟΦΗ είναι καλό και με αρκετές επιλογές, υπάρχουν παιδιά που επιστρέφουν και θα βοηθήσουν σημαντικά την ομάδα. Όταν ο ΟΦΗ θα είναι πλήρης θα παίξει και καλό ποδόσφαιρο και θα πάει ψηλότερα. Ο ΟΦΗ είναι ένα πολύ μεγάλο μέγεθος και λόγω ονόματος και λόγω των ανθρώπων που βρίσκονται μέσα στην ομάδα και του κόσμου του, όλοι γνωρίζουν τι θέλουν από την ίδια την ομάδα”.

Για την συνολική λειτουργία του οργανισμού του ΟΦΗ: “Ο ΟΦΗ έχει κάνει βήματα προόδου, βγήκε Ευρώπη μετά από 20 χρόνια, βεβαίως και πέρυσι είχε μια δύσκολη χρονιά αλλά επιβίωσε. Όλα πρέπει να γίνονται βήμα βήμα και θα έρθουν οι επιτυχίες”.

Για τον Νίκο Νιόπλια: “Γνωρίζω πολύ καλά και προσωπικά τον κόουτς. Ξέρει τι σημαίνει ο ΟΦΗ, ζει και αγαπάει την ομάδα, γνωρίζει τι πρέπει να κάνει και πως να δουλέψει προκειμένου ο ΟΦΗ να πετύχει τους στόχους του. Συνεργαστήκαμε μαζί και στις Εθνικές ομάδες αλλά και στον Παναθηναϊκό και γνωρίζω τι πρέπει να κάνει για να δημιουργήσει πολύ καλό κλίμα, φυσικά και χρειάζονται τα αποτελέσματα όμως είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει όσο λίγοι το ποδόσφαιρο και ξέρει τι πρέπει να κάνει”.

Για το παιχνίδι του ΟΦΗ με τον Παναθηναϊκό: “Είναι πολύ διαφορετικό το παιχνίδι από όσα έχει δώσει ο ΟΦΗ με΄χρι τώρα. Δεν θα είναι καθόλου εύκολο το παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό όπως συνέβη με τα προηγούμενα εντός. Ο ΟΦΗ έχει δείξει πως είναι μια δυσκολοκατάβλητη ομάδα, ο Νιόπλιας γνωρίζει τι πρέπει να κάνει και πως να προετοιμάσει την ομάδα. Πιστεύω πως θα είναι ένα κλειστό παιχνίδι, δεν θα ανοιχτεί ο ΟΦΗ και ίσως αυτό λειτουργήσει υπέρ του”.

Για τα μελλοντικά του σχέδια: “Είναι πολλά πλέον τα χρόνια που βρίσκομαι μέσα στα γήπεδα. Η απόφαση να αποχωρήσω από την ενεργό δράση ωρίμαζε μέσα στο μυαλό μου εδώ και αρκετό καιρό. Είμαι από τους τυχερούς που δούλεψα και ανταμείφθηκα, γιατί υπήρξαν παιδιά που δούλεψαν αρκετά και είχαν ταλέντο και δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τα όνειρα τους. Θέλω να παραμείνω στον χώρο του ποδοσφαίρου, σίγουρα όχι από την θέση του προπονητή αλλά από κάποιο άλλο πόστο. Ότι και αν αποφασίσω να κάνω, θα το κάνω με συνέπεια και σοβαρότητα”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook