Η διαχείριση των παικτών και τα μαθήματα της περσινής χρονιάς

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Όσα είπε ο Νίκος Νιόπλιας μετά το τέλος του αγώνα με την Λαμία και το πάθημα που έγινε μάθημα.

Η περσινή τραυματική, σε όλα τα επίπεδα, χρονιά αποτελεί ένα μεγάλο μάθημα για όλους εντός του ΟΦΗ και αυτό αποτυπώνεται από όλα όσα δήλωσε και ο ίδιος ο Νιόπλιας μετά το τέλος του αγώνα της Κυριακής. Αυτό αφορά την διαχείριση των παικτών και η ατάκα του πως “καλύτερα να γίνει μια αλλαγή παραπάνω και νωρίτερα από το να χάσουμε έναν παίκτη για έναν μήνα”. Από το ξεκίνημα της χρονιάς αυτό γίνεται σε όλα τα επίπεδα και πρωταρχικός στόχος είναι η σωστή διαχείριση των παικτών. Αρχικά σε περιπτώσεις όπως του Τοράλ και του Ναμπί παρότι οι δύο ποδοσφαιριστές θα μπορούσαν να επιστρέψουν νωρίτερα, στον ΟΦΗ επέλεξαν να το πάνε συντηρητικά και να καθυστερήσει λίγο η επιστροφή τους παρά να γυρίσουν ανέτοιμοι.

Το γεγονός ότι επιτρέπονται πέντε αλλαγές, κάνει πιο εύκολη την ζωή του προπονητή και ο Νιόπλιας το διαχειρίζεται άψογα μέχρι στιγμής με μοναδικό γνώμονα την προφύλαξη των ποδοσφαιριστών του. Όπως συνέβη στα Γιάννενα όπου ο Διαμαντής αγωνίστηκε για λίγα, μόλις, λεπτά επειδή ένιωσε κάποιες μικρές ενοχλήσεις ή στο ματς με την Λαμία που έβγαλε από το παιχνίδι τον Νέιρα με τον Μεγιάδο. Δείτε τι ανάλογο συνέβη και στον ΠΑΟΚ με τον Μιτρίτσα και τον Σίντκλεϊ που υπέστησαν θλάση και θα μείνουν εκτός δράσης για τις επόμενες τρεις εβδομάδες.

Ο ΟΦΗ κάνει υποδειγματική διαχείριση στους παίκτες που μπήκαν σε κανονικούς ρυθμούς μετά από μια τραυματική (για τους ίδιους τους παίκτες) χρονιά με συνεχόμενους και ασταμάτητους τραυματισμούς.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook